Foto: DELFI
Dabasgāzes sadārdzināšanās dēļ par apkuri Rīgā no nākamā gada janvāra būs jāmaksā par 12,7% vairāk, bet no februāra siltuma cena pieaugs vēl par aptuveni 2,3% saistībā ar akcīzes pieaugumu dabasgāzei, portālu "Delfi" informēja pašvaldības AS "Rīgas siltums" (RS).

Decembrī norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros tādu pašu tarifu kā novembrī - 37,41 lati par megavatstundu (MWh, bez PVN). Tarifs norādīts, balstoties uz AS "Latvijas Gāze" prognozēm, ka decembrī dabasgāzes tirdzniecības cena būs 175 lati/tūkst.nm3.

Sagaidāms, ka dabasgāzes tirdzniecības cena 2012.gada janvārī un februārī būs 210 lati/tūkst.nm3. Tādējādi prognozētā siltumenerģijas cena nākamā gada pirmajos divos mēnešos būs 42,16 lati/MWh (bez PVN) jeb par 12,7% vairāk nekā decembrī.

Savukārt no nākamā gada februāra apkuri vēl sadārdzinās šā gada vidū paaugstinātais akcīzes nodoklis dabasgāzei. Saistībā ar to RS ir iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā jauno siltumenerģijas tarifu projektu. Plānots, ka jaunais siltumenerģijas tarifs tiks piemērots no februāra, informē RS.

Siltumenerģijas tarifā lielāko daļu - vairāk nekā 80% - veido izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes cenas, norāda RS.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no kuriem 74% atrodas RS īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!