Foto: LETA
"Latvijas Proves biroja" izsludinātajā konkursā tiesības par 245 900 latiem izgatavot Latvijas valsts apbalvojumus ieguvusi Lietuvas naudas kaltuve "The Lithuanian Mint", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) interneta mājaslapā publicētais paziņojums par lēmuma pieņemšanu.

Pērn izsludinātajā konkursā "Latvijas Proves birojs" bija saņēmis divu pretendentu piedāvājumus. Pēc IUB atrodamās informācijas līgumu ar Lietuvas uzņēmumu plānots slēgt uz četriem gadiem.

Pēc Valsts prezidenta kancelejas mājaslapā pieejamās informācijas, valsts apbalvojumi ir Valsts apbalvojumu likumā noteiktie ordeņi un to goda zīmes, kā arī 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīme.

Valsts apbalvojumi ir Triju Zvaigžņu ordenis un tā goda zīme, Viestura ordenis un tā goda zīme, Atzinības krusts un tā goda zīme, 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīme.

Pēc "The Lithuanian Mint" interneta mājaslapā pieejamās informācijas, uzņēmums izveidots 1990.gadā saskaņā ar Lietuvas valdības lēmumu un tas atjaunojis Lietuvas monētu kaldināšanas tradīciju, kas aizsākusies viduslaikos, bet tikusi apstādināta 1940.gadā.

Uzņēmums darina gan apgrozībā esošās monētas, gan dažādas piemiņas monētas, apbalvojumus un dažādas medaļas un nozīmes, tostarp AS "Rīgas satiksme" nozīmi, un citas, liecina uzņēmuma mājaslapā pieejamā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!