Veselības inspekcija (VI) nav atcēlusi administratīvo sodu ārstniecības personai, kura pēc pārbaudes valsts sociālās aprūpes centrā "Kalkūni" un Daugavpils slimnīcā pārsūdzēja piemēroto sodu.

Kā informēja VI, izvērtējot ārstniecības personas iesniegumu, tika nolemts piemēroto sodu neatcelt.

Pēc pārbaudes "Kalkūnos" un Daugavpils slimnīcā administratīvi sodītas tika divas ārstniecības personas ar 50 latu un 100 latu naudas sodu. Kurš no mediķiem sodu pārsūdzēja, VI neatklāj.

VI amatpersonu lēmumus un faktisko rīcību var apstrīdēt, iesniedzot pieteikumu VI vadītājam, kura lēmumu viena mēneša laikā no tā paziņošanas dienas var pārsūdzēt Administratīvā rajona tiesā.

Kā ziņots, VI ekspertīzē valsts sociālās aprūpes centrā "Kalkūni" un Daugavpils slimnīcā konstatējusi organizatoriskus trūkumus un nesaskaņotas darbības starp ārstniecības personām un sociālajiem darbiniekiem. Pēc pārbaudes administratīvi sodītas divas ārstniecības personas. Tomēr VI uzsver, ka konstatēto trūkumu iemesls nav ārstniecības personas vai sociālā darbinieka neprofesionāla vai nolaidīga rīcība.

Savukārt pēc dienesta pārbaudes vairākiem sociālās aprūpes centra "Kalkūni" darbiniekiem tika noteikts disciplinārsods - rājiens, bet sociālās aprūpes procesā konstatētas vairākas nepilnības.

Jau vēstīts, ka pārbaudes sākās pēc tam, kad Stradiņa slimnīcā nopietnā stāvoklī tika nogādāts jaunietis no "Kalkūniem", kurš kopš dzimšanas slimo ar cerebrālo bērnu trieku. Zēnam bijušas grūtības ar barības norīšanu, un tika pieļauts, ka viņam aprūpes centrā nav pienācīgi dota barība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!