Foto: DELFI
Ar Latvijas "Facebook" lapu "If you like Latvia, Latvia likes you" ("Ja tev patīk Latvija, arī tu patīc Latvijai") cer visai pasaulei demonstrēt iespējas komunicēt radoši, piektdien lapas prezentācijas pasākumā sacīja Latvijas institūta (LI) direktore Karina Pētersone.

Latvija ir viena no pirmajām valstīm pasaulē ar oficiālu "Facebook" lapu, un tai līdz šim sekot sākuši vairāk nekā 22 tūkstoši cilvēku, bet LI ir izvirzījis mērķi līdz gada beigām piesaistīt 100 tūkstošus sekotāju.

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") svinīgajā pasākumā uzsvēra, ka Latvijas "Facebook" lapa sniedz iespējas spodrināt valsts tēlu un veicināt atpazīstamību sociālajā portālā, ko lieto simtiem miljonu cilvēku visā pasaulē. Viņš cer, ka Latvijas "Facebook" lapā pieejamā un regulāri atjaunotā informācija spēs veicināt Latvijas atpazīstamību un piesaistīt tūristus.

"Es novēlu, lai šī lapa būtu populāra un daudzi tajā nospiestu "Like" pogu," teica Dombrovskis.

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis savukārt solīja arī diplomātu līdzdalību šīs lapas popularizēšanā. Viņš atzina, ka šis laiks dod daudz iespēju tiešai un nepastarpinātai komunikācijai ar cilvēkiem visā pasaulē gan ar datora, gan mobilo tālruņu starpniecību.

Pētersone piebilda, ka Latvija diez vai varētu būt valsts, kas sevis popularizēšanai var izvērst dārgus un vērienīgus apmērus, taču lapas izveide "Facebook" ir salīdzinoši lēta iespēja radoši parādīt interesantu un daudzveidīgu informāciju par Latviju.

Reklāmas aģentūras "Leo Burnett Riga", kas veido Latvijas "Facebook" lapu, direktors Ansis Egle pavēstīja, ka līdz gada beigām lapas saturā atraktīvi un sociālo mediju stilā būs iekļauta informācija par valsts sasniegumiem, unikāliem notikumiem sabiedriskajā un politiskajā dzīvē, inovatīviem uzņēmumiem un notikumiem kultūras un sporta jomā, kā arī cita saistoša informācija starptautiskai auditorijai.

Savukārt projektā iesaistītā "Latvijas Mobilā telefona" priekšnieks Juris Binde sacīja, ka Latvija ir viena no tehnoloģiski visvairāk attīstītajām valstīm un jāizmanto visas iespējas, lai labās ziņas par sevi ļautu uzzināt visai pasaulei.

Latvijas "Facebook" lapas saturs ir angļu valodā, un tās mērķis ir starptautiskajā arēnā komunicēt par Latviju. Lapas mērķauditorija ir sociālā tīkla "Facebook lietotāji, kas interesējas vai varētu interesēties par Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!