Foto: DELFI Aculiecinieks
"Fotogrāfijās redzama tā saucamā Lido kompleksa "rekonstrukcija" (kas skaitās arhitektūras piemineklis - liecina izkārtne), kas atrodas Jūrmalā, netālu no Dzintaru koncertzāles," – raksta aculiecinieks, kurš vēlas palikt anonīms.

"Kā šodien notiek rekonstrukcija? Jauc nost veco ēku, bet vietā būvē jaunu! Bildēs redzams, ka vecās Lido ēkas vairāk nav, tā ir pilnībā nojaukta. Grūti iedomāties, ka tādā veidā rekonstruētu, piemēram, gleznas – krāsas izbalējušas, tātad glezna jāmet ārā, bet tās vietā jāuzglezno jauna... turklāt mūsdienīgā gaumē!

Attiecībā uz arhitektūras pieminekļiem Jūrmalā sen jau neviens nelolo ilūzijas – jebkuru "arhitektūras pieminekli" vispirms iznīcina juridiski, tad arī fiziski – nojauc ar traktoriem. Bet tukšajā vietā ceļ jaunbūves Krievijas iedzīvotājiem.

Jūrmalniekiem nav pretenziju pret jaunbūvēm, taču lietas vajag saukt īstajos vārdos! Ja vecā ēka ir nojaukta, nevajag to dēvēt par rekonstrukciju. Ja vecās ēkas nevienu neuztrauc, tad nevajag slēpties aiz likuma burta, kas it kā aizsargā arhitektūras pieminekļus!"


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!