Foto: stock.xchng

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) savā mājaslapā publiskos valsts amatpersonu izdarītos pārkāpumus.

Saeima pagājušajā nedēļā trešajā un galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā, kas paredz, ka sabiedrība būs jāinformē par valsts amatpersonas darbībā konstatētajiem pārkāpumiem.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks sacīja, ka biroja mājaslapā būs pieejama informācija par konkrētas amatpersonas izdarītu pārkāpumu. Likums stāsies spēkā 14.jūlijā, un pēc tam informācija tiks regulāri papildināta. Streļčenoks uzskata, ka informācijai par izdarītu pārkāpumu jāparādās pēc iespējas ātrāk pēc tā izdarīšanas, proti, lai tā būtu aktualitāte.

Par pārkāpumiem, kas izdarīti līdz 14.jūlijam, KNAB gan datus nepubliskos.

Jau ziņots, ka grozījumi nosaka pienākumu konkrētām institūcijām informēt sabiedrību par valsts amatpersonas darbībā konstatētajiem pārkāpumiem, kā arī paredz precizēt kārtību, kā valsts amatpersonas var savienot amatus.

KNAB un Valsts ieņēmumu dienestam būs pienākums par valsts amatpersonas darbībā konstatētajiem pārkāpumiem informēt sabiedrību, ievietojot informāciju institūcijas mājaslapā.

Par pārkāpumiem, kurus ir izdarījuši Satversmes tiesas tiesneši, sabiedrību informē Satversmes tiesa, par pārējiem tiesnešiem - Augstākās tiesas tiesnešu disciplinārkolēģija, bet par pārkāpumiem, kurus ir izdarījuši prokurori, - Ģenerālprokuratūra.

Likuma grozījumu redakcija nosaka konkrētus termiņus un informāciju, kas iestādēm jāievieto savās mājaslapās.

Savukārt par šā likuma pārkāpumiem, kurus ir izdarījis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks, sabiedrību informēs Ministru prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!