Foto: DELFI Aculiecinieks
"Tuvojoties kārtējai sestdienai un svētdienai (2008.gada jūlijā), nolēmām brīvdienas padarīt mazliet savādākas – pabūt ārpus Latvijas robežām, pārnakšņot viesnīcā un parādīt bērniem kaut ko vēl neredzētu," raksta Juris.

"Nolēmām aizbraukt līdz Tallinai un tālāk ar kuģi līdz Helsinkiem. Protams, visu saplānojām kā nākas, tā lai pagūstam piektdien izbraukt, sestdien pārlaist nakti viesnīcā, apskatīt Helsinkus, bet svētdien jau atgriezties mājās, lai pirmdienā varam doties uz darbu. Kā pašsaprotamu lietu savlaicīgi norezervējām viesnīcu, un šī pašsaprotamā lieta izrādījās pats interesantākais un neparastākais, ko piedzīvojām šajā īsajā ceļojumā."

"Izrādījās, ka esam norezervējuši numuru viesnīcā, kura neilgu laiku iepriekš – līdz 2002. gadam – vēl bija cietums. "Hotel Katajanokka", kurā rezervējām istabiņu, atrodas bijušajā cietuma, kurš celts 1837. gadā un beidzis pastāvēt 2002. gadā, ēkā. Cietums 102 istabu viesnīcā pārtapa tikai 2007.gadā."

"Viesnīca atrodas apmēram desmit minūšu gājienā no pilsētas tirgus laukuma. No ārpuses tā joprojām izskatās pēc cietuma, tomēr numuru komforts kā jau "Best Western" ķēdei piederošā četrzvaigžņu viesnīcā! Bērniem patika un mums, protams, arī! Gulējām mierīgi, zinot, ka pirms atvēršanas to esot iesvētījuši pieci garīdznieki. Mājās braucot, recepcijā nopirkām strīpainus kreklus ar numuriem uz vēdera – piemiņai."


Citu ceļojumu spilgtākos brīžus var atrast šeit!

Ja arī tu, ceļojot aiz Latvijas robežām, esi pabijis unikālā vietā, piedalījies aizraujošā pasākumā, saticis interesantus cilvēkus, piedzīvojis neaizmirstamas izjūtas, piedalies DELFI un "Vanilla Travel" iespaidu konkursā "Neparastā pasaule" un laimē ceļojumu uz Vjetnamu! Īsu piedzīvotā aprakstu, kā arī foto vai video sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot reģistrēto autoru satura iesūtīšanas formu. Vairāk par konkursa noteikumiem lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!