Foto: DELFI Aculiecinieks
22.septembrī Rīgā, Fr.Candera ielā 4 jau septīto gadu pēc kārtas pulcējās no patversmes adoptētie suņi. Protams, jauno saimnieku pavadībā.

Pasākuma mērķis ir popularizēt ideju par iespējām palīdzēt patversmes dzīvniekiem. Šis pasākums dzīvnieku patversmē tiek gaidīts jau vairākus mēnešus iepriekš, jo salidojuma laikā tiek izstrāvots milzīgs prieks, jautrība un mīlestība. Suņu saimnieki dalās ar saviem piedzīvojumiem, mīluļu niķiem un stiķiem. Vislielākie svētki, protams, ir četrkājainajiem draugiem, jo svētkos var no sirds izrieties un izdauzīties ar saviem sen neredzētajiem draugiem.

Pasākums kā jau katru gadu tika atklāts ar suņu parādi.

Salidojumā visi ielūgtie suņu puiši un meitenes tradicionāli tiek nominēti balvām "Patversmes veterāni", "Mazie, ņiprie", "Zelta jaunatne", "Nebēdņi", "Smagsvari", "Laimīgākais stāsts", "Miss un Misters". Un pilnīgi visi ieradušies suņi un viņu saimnieki tiek apbalvoti ar gardām balvām.

Pasākuma noslēguma gājienā piedalās patversmē mītošie sunīši, kuri vēl tikai gaida ierodamies savu saimnieku.

Cerēsim, ka nākamgad vairāk suņu piedalīsies pirmajā gajienā un mazāk noslēguma parādē.

Katru gadu patversmēs nonāk arvien vairāk suņu, bet adoptēto skaits samazinās. 2006.gadā no patversmes "Dzīvnieku draugs" uz jaunām mājām devās 349 suņi, 2007.gadā - 357, 2008.gadā – 278, 2009.gadā – 305, 2010.gadā - 189, bet 2011.gadā - vairs tikai 157 suņi.

Neiztiek arī bez sirdi plosošiem stāstiem. Šoreiz patversmes darbinieki dalījās ar notikumu, kurš notika vēl tikai pasākuma dienas rītā. Darbinieki, nākot uz patversmi, pie vārtiem atrada čemodānu. Sakumā nodomājuši, ka iekšā būs patversmei atnestas segas vai kas tamlīdzīgs. Bet atrast koferī kaķi patiesi neviens nebija gaidījis...


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!