Foto: LETA
Opozīcijas deputāti, kas decembra sākumā nodibināja "Lata atbalsta grupu", savos personīgajos uzkrājumos nav uzticējušies tikai Latvijas latam, bet daļu noguldījuši gan eiro, gan ASV dolāros, secināts, veicot deputātu amatpersonu deklarāciju analīzi.

Politiskās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) deputāts Aleksandrs Sakovskis (attēlā), kurš ir viens no lata atbalstītājiem, kopumā uzkrājis 11,6 tūkstošus latu, taču tikai daļu no tiem viņš glabā latos, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegtā deklarācija par 2011.gadu. Sakovska uzkrājumi ir sadalīti ‒ seši tūkstoši latu un astoņi tūkstoši eiro. Parādsaistību, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas, viņam nav.

"Lata atbalsta grupas" dibinātājs SC deputāts Igors Meļņikovs uzkrājumu ziņā vairāk noguldījis ASV dolāros. Viņa deklarācija liecina, ka ASV dolāros viņam uzkrāti 100 tūkstoši. Meļņikovs bankā glabā arī sešus tūkstošus eiro un 3,8 tūkstošus latu. Skaidrā naudā deputāts uzkrājis deviņus tūkstošus latu, bet parādsaistību viņam nav.

Trešajam lata atbalstītājam SC deputātam Nikolajam Kabanovam nav ne parādsaistību, ne uzkrājumu, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas.

Jau vēstīts, ka trīs opozīcijas deputāti ‒ Sakovskis, Meļņikovs un Kabanovs ‒ 6.decembrī nodibināja "Lata atbalsta grupu", kas paredzēta, lai sabiedrībai sniegtu vairāk informācijas par eiro ieviešanu Latvijā un lata saglabāšanas nepieciešamību.

"Eiro ieviešana pašlaik virzās ar paātrinātiem tempiem un neiedziļinās problēmās, kas gaida tautsaimniecību un sabiedrību pēc eiro ieviešanas. Mēs ar grupas dibināšanu gribam piesaistīt ekspertus un citas valsts analītiķus, kas nav eiro zonā, piemēram, Zviedrijas un Dānijas. Man šķiet, ka tas būtu interesants process, kas palīdzētu sabiedrībai izprast eiro ieviešanu," žurnālistiem iepriekš teica Kabanovs.

Iecerēts, ka "Lata atbalsta grupa" aktivitātes īstenos līdz pat eiro ieviešanai, kas plānota 2014.gada 1.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!