Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšnieka vietnieka amatā ceturtdien apstiprināts Latvijas Bankas juridiskais konsultants Pēteris Putniņš, kura kandidatūru bija izvirzījuši finanšu ministrs Andris Vilks (V) un Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs.

Par nobalsojas 67, pret 13, bet atturējās viens tautas kalps.

Putniņa apstiprināšanai FKTK priekšnieka vietnieka amatā atbalstu iepriekš bija paudušas arī teju visas Saeimas frakcijas, izņemot Reformu partijas frakciju, kas lūdza lemšanu par Putniņa apstiprināšanu amatā atlikt.

Putniņš jau iepriekš izteicās, ka tad, ja kļūs par FKTK priekšnieka vietnieku, stiprinās pārskatāmāku banku sektora uzraudzību. Viņš atzina, ka tā esot jūtīga lieta, "kas nepieļauj asas kustības, taču tas nav pamats arī iegrimt bezdarbībā".

Viņš uzskata, ka pašlaik kredītiestāžu uzraudzība Latvijā ir "sākotnējā pārejas periodā" un šīs jomas attīstību noteiks arī Latvijas virzība un pāreja uz eiro.

Pēc Putniņa domām, FKTK arī jāpārskata notikumi saistībā ar "Latvijas Krājbankas" krahu un no tā ir jāizdara secinājumi. "Šis gadījums ir jārevidē un no tā ir jāizdara secinājumi, lai maksimāli nodrošinātos pret to, ka kaut kas tamlīdzīgs neatgadās nākotnē," iepriekš teica Putniņš.

Viņš noliedza savu saistību ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Putniņam esot mīkla tas, kāpēc viņa vārds tiekot saistīts ar Lemberga ietekmi.

Jau vēstīts, ka Saeimas vairākums 25.oktobrī neatbalstīja Jāņa Brazovska atkārtotu iecelšanu FKTK priekšnieka vietnieka amatā. Brazovskis FKTK vadītāja vietnieka amatā strādāja kopš 2000.gada 26.oktobra.

2010.gadā Saeima Putniņu neapstiprināja LB padomes locekļa amatam, jo viņa vārds tika saistīts ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Kā iepriekš rakstīja "Dienas Bizness", Putniņš savulaik darbojies arī AS "Ventbunkers" padomē.

Par LK padomes locekli Putniņš kļuva 2005. gada februārī, kad arī LK akcionāru pilnsapulce padomē ievēlēja veselu virkni Ventspils mēram Aivaram Lembergam lojālas personas. Vēl iepriekš, 2004. gada novembrī, P. Putniņam tika izsniegta pilnvara pārstāvēt Nīderlandē reģistrēto firmu "Yelverton Investments".

Laikraksts atzīmēja, ka Putniņa dzīvesbiedre Vidaga Putniņa jau gadiem ilgi darbojusies dažādu ar Ventspils tranzītbiznesu saistītu uzņēmumu padomēs, kur pārstāvējusi ar Lembergu saistītas intereses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!