Foto: DELFI Aculiecinieks
No 11. līdz 20. janvārim Briselē norisinās 91. Briseles autošovs, kur kopumā 12 hallēs izstādīti vieglās automašīnas, komerctransports un kravas auto, kā arī motocikli, velosipēdi un citi sporta un atpūtas transporta līdzekļu veidi.

Lielu vērību auto ražotāji savos stendos velta "zaļajai" braukšanai un futūristiskiem konceptiem. Gan auto, gan moto hallēs pārstāvēti zināmākie automašīnu zīmoli – "Audi", BMW, "Škoda", "Seat", "Mercedes", "Renault". Savukārt motociklu sadaļu pārstāvēja tādi ražotāji kā "Ducatti", "Harley Davidson", "Triumph" u.c. Daudzi auto modeļi piedzīvoja savu pirmizrādi Eiropas un Beļģijas tirgū, piemēram, "BMW M6 Gran Coupé", "MINI Paceman John Cooper Works All4".

Konceptauto kategorijā bija apskatāmi "BMW Active Tourer", "BMW i3 'technical module'", "NISSAN e-NV200" un "TeRRA", un citi.

Moto salonā savu pasaules pirmizrādi piedzīvoja "Honda MSX125" – neliels braucamais, kas turpina "Honda Monkey" 1963. gadā iesākto tradīciju. Neliels spēkrats ar četrtaktu 125 kubikcentimetru dzinēju.

Paralēli izstādei norisinājās kaskadieru atrakcijas, džipu paraugdemonstrējumi uz milzu rampām, dažādi auto braukšanas simulācijas aparāti. Šovu pēdējās dienās norisinājās izstāde "Dream Cars".

Nebūs taktiski salīdzināt šo izstādi ar Latvijas izstādes apmēriem, bet jāsecina - kur nauda, tur šovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!