Foto: DELFI

Vilcienu remontētājs "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca" iesniedzis sūdzību Daugavpils pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmuma "Tramvaju uzņēmums" konkursā par jaunu tramvaju iegādi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

IUB Metodoloģijas departamenta vecākā referente Elīna Virtmane aģentūru BNS informēja, ka sūdzība tiks izskatīta aptuveni mēneša laikā.

"Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas" valdes priekšsēdētāja Natālija Petrova aģentūrai BNS komentārus par iesniegto sūdzību solīja sniegt pirmdien, 21.janvārī.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka konkursā piedāvājumus iesniedza divi pieteikumi – juridisko pakalpojumu sniedzēja "Agmen Consulting Bureau" un Baltkrievijas kompānijas ''Belkomunmaš'' apvienība, kas tramvajus piedāvāja piegādāt par 4,614 miljoniem latu, kā arī "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca", kas piedāvāja piegādāt tramvajus par 5,557 miljoniem latu.

Konkursā par uzvarētāju kļuva "Agmen Consulting Bureau" un ''Belkomunmaš'' apvienība, kuras izteiktais piedāvājums tika atzīts par saimnieciski izdevīgāko.

Konkurss par tramvaju iegādi Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā " Daugavpils pilsētas tramvaju transporta infrastruktūras renovācija" izsludināts divas reizes. "Tramvaju uzņēmums" 2011.gadā izsludināja konkursu par tramvaju iegādi, bet IUB pagājušā gada janvārī pēc "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas" iesniegtās sūdzības aizliedza slēgt līgumu par tramvaju iegādi.

Savukārt 2012.gada jūlijā "Tramvaju uzņēmums" izsludināja atkārtotu konkursu, un arī otrajā konkursā tika iesniegtas sūdzības ‒ divas reizes to izdarīja "Agmen Consulting Bureau", bet abas reizes kompānija sūdzību atsauca.

Daugavpils "Tramvaju uzņēmums" ir dibināts 1946.gadā. Pašlaik Daugavpilī ir trīs tramvaju maršruti ar kopējo līniju garumu vairāk nekā 20 kilometru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!