Foto: DELFI
Rīgas domes komitejas izvērtēs iespēju nodrošināt bezmaksas transportu galvaspilsētā arī 3. grupas invalīdiem un profesionālo skolu, ieskaitot mūzikas skolu, audzēkņiem, informēja Rīgas dome.

Sagatavot nepieciešamos dokumentus Ušakovs uzdevis Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājam Vadimam Baraņņikam, Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājai Olgai Veidiņai, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājai Eiženijai Aldermanei.

"Jau kopš 2010. gada 3. grupas redzes un dzirdes invalīdiem Rīgas dome nodrošina iespēju sabiedrisko transportu Rīgā izmantot bez maksas; tagad redzam iespējas izpildīt savas saistības arī pret pārējiem 3. grupas invalīdiem. Tāpat brīvbiļetes būs arī arodskolu audzēkņiem, kā mēs solījām pagājušajā gadā, ieviešot tās Rīgas vispārizglītojošo skolu skolēniem. Varu prognozēt, ka 3. grupas invalīdiem šāda iespēja būs jau pavasarī, savukārt profesionālo skolu audzēkņiem bezmaksas sabiedriskais transports tiks nodrošināts vai nu no pavasara, vai arī uzsākot jauno mācību gadu septembrī," norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Pašlaik bezmaksas sabiedrisko transportu pašvaldība bez maksas nodrošina nestrādājošiem pensionāriem, vispārizglītojošo skolu skolēniem, 3. grupas redzes un dzirdes invalīdiem, kā arī Černobiļas AES avārijas seku likvidētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!