Foto: LETA
Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšniekam Visvaldim Puķītem līdz marta vidum jāpaskaidro, kas cietumos līdz šim ir darīts, lai maksimāli novērstu ieslodzīto pašnāvības.

Šādu prasību tieslietu ministrs Jānis Bordāns (NA) izteicis pēc tam, kad Centrālcietumā februārī pakāries kārtējais ieslodzītais, portālam "Delfi" trešdien sacīja tieslietu ministra pārstāve Līga Ādamsone.

Jāatgādina, ka pašnāvības cietumos ir sasāpējusi problēma un, kā iepriekš teicis pats cietumu priekšnieks, katru gadu ieslodzījumā no dzīves šķiras līdz desmit ieslodzītajiem. Skaidrot situāciju ar pašnāvībām cietumos Bordāns Puķītem lūdza jau iepriekš. Pērn Bordāns lūdza Puķītem iesniegt paskaidrojumus par savu redzējumu pašnāvību un nāves gadījumu novēršanai kopumā ieslodzījuma vietās.

Tagad, sakarā ar IeVP sniegto informāciju par ieslodzītā neseno pašnāvību Rīgas Centrālcietumā, ministrs Puķītem lūdzis līdz 15.martam iesniegt informāciju par ieslodzījuma vietās veiktajiem preventīvajiem pasākumiem ieslodzīto pašnāvības risku atpazīšanai un novēršanai. Puķītem jāpaskaidro, kas šīs problēmas risināšanā ir izdarīt pēdējā gada laikā, kopš 2012.gada 1.marta līdz šā gada 1.martam.

IeVP portālam "Delfi" sīkāk situāciju nekomentēja, norādot, ka Puķīte izpildīs ministra prasīto. Tiesa, pagaidām šīs rīkojums pārvaldē vēl nav saņemts.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 21.februārī Centrālcietumā pakāries kāds 1964.gadā dzimis vīrietis. Vīrietis tika turēts apcietinājumā aizdomās par mazgadīgā izvarošanu. Iepriekš šis vīrietis trīs reizes tiesāts par līdzīgiem noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!