Foto: LETA
Biedrību "Latvija par latu" un "Antiglobālisti" valdes priekšsēdētājs Andris Orols atbalsta dziesminieka Kaspara Dimitera aizsākto "Tautas varas fronti" (TVF), taču pašai biedrībai pievienoties neplāno.

Viņš norāda, ka Dimiteru pazīst jau sen, taču vairāk viņu uztver kā atzītu mākslinieku. Orols norāda, ka tauta sastāv no daudzām grupām, bet Dimiters, piemēram, ir negatīvi noskaņots pret homoseksuāļiem. "Taču arī homoseksuāļi, arī Lindermans, arī Rubiks, arī Dombrovskis un arī Vilks ir cilvēki," skaidroja Orols.

"Antiglobālistu" līderis esot sapratis, ka Dimiters savu partiju dibināt neplāno. Savukārt uz "Antiglobālistu" bāzes gan iecerēts dibināt partiju, un pirmā sanāksme par šo jautājumu paredzēta šajā nedēļas nogalē, piebilda Orols.

Kā ziņots, biedrības "Tautas varas fronte" atbalstītāju lokā esot 368 cilvēki, liecina mājaslapā "tautasvarasfronte.lv" publicētā informācija. Starp atbalstītājiem minēts arī Orols.

Jau vēstīts, ka TVF 11.februārī sākusi darbību kā oficiāla nevalstiska organizācija ar mērķi veicināt "īstas demokrātijas jeb tautas varas atjaunošanu Latvijā", aģentūru LETA informēja Dimiters.

"Latvijas Satversmes 2.pants nosaka, ka suverēnā vara valstī pieder Latvijas tautai. "Tautas varas fronte" ir biedrība, kas grib atjaunot sabiedrības interesi un izpratni par tautas varu, ko pēc ieraduma un inerces esam raduši apzīmēt ar vārdu "demokrātija", par tā saturu sen vairs dziļāk neaizdomājoties," uzsver dziesminieks.

Viņš akcentē, ka neliela biedru skaita partiju un to mecenātu organizētā manipulācija ar sabiedrības apziņu priekšvēlēšanu "masku ballēs" stimulējusi absurdas un tautas varai bīstamas situācijas izveidošanos - tautas vara no tautas varmācīgi pārvietota šauras varas elites tautai aizliegtā zonā.

"Sistēmai šādā režīmā funkcionējot, tauta pilnībā [zaudējusi] iespēju ietekmēt procesus savā valstī. Pēdējā laikā to ietekmēšana tiek atklāti un brutāli apgrūtināta vairāk un vairāk, pilnībā nerēķinoties ar tautas vairākuma daļā valdošo noskaņojumu, precīzāk, ignorējot tautas gribu," norāda topošais politiķis.

"Lēmums Latvijas nacionālo valūtu latu nomainīt ar kosmopolītisko eiro jeb "Briseles rubli" ir pēdējais indes piliens tautas pacietības traukā, un biedrība "Tautas varas fronte" izsludina totālu tautas mobilizāciju tautai atņemtās varas atgūšanai, tās vērtības un nozīmes atjaunošanai," norāda Dimiters.

Kā ziņots, Dimiters cer pulcēt vismaz 100 000 cilvēku, lai izveidotu TVF, kas "atgūtu tautas varu Latvijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!