Foto: AFP/Scanpix

Premjers Valdis Dombrovskis (V), tiekoties ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu un premjerministru Žanu Marku Ero, piektdien saņēmis apstiprinājumu, ka Francija atbalstīs Latvijas iestāšanos eirozonā, kā arī pievienošanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD), portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departaments.

Sarunu laikā Dombrovskis gan Francijas premjerministru, gan arī prezidentu informējis par Latvijas ekonomiskās attīstības rādītājiem, uzsverot, ka Latvija pārliecinoši

izpilda visus Māstrihtas kritērijus. Olands paudis gandarījumu, ka Latvija jau drīzumā iekļausies eirozonā, kļūstot par aktīvu un atbildīgu eirozonas dalībvalsti.

"Vēl vienas Baltijas valsts pievienošanās eirozonai no ģeopolitiskā viedokļa būs lielisks signāls," sacījis Francijas prezidents.

Savukārt Ero uzsvēris, ka Latvijas pievienošanās eirozonai būs abpusēji izdevīga un tā sniegs papildu stimulu Latvijas ekonomikas attīstībai, bet partneriem visā pasaulē tas dos signālu par atkal pieaugošo uzticību Eiropas vienotajai valūtai.

Abas Francijas augstākās amatpersonas atzinīgi novērtējušas Latvijas paveikto finanšu krīzes seku pārvarēšanā, kā arī panākto konkurētspējas atgūšanu un stabilo izaugsmi.

Tikšanos laikā pārrunātas arī Latvijas un Francijas divpusējās attiecības, un amatpersonas bijušas vienisprātis, ka nepieciešams padziļināt savstarpējo tirdzniecību.
Jau ziņots, ka vakar Dombrovskis tikās ar OECD ģenerālsekretāra vietnieku Rintaro Tamaki un citām augstām amatpersonām un pārrunāja Latvijas virzību uz OECD dalībvalsts statusu un izaicinājumus Latvijas ekonomikas izaugsmei.

Tamaki izteicis atzinību par Latvijas un OECD veiksmīgo sadarbību un Latvijas konsekvento rīcību, pierādot savu atbilstību dalībvalsts statusam. Savukārt OECD globālo

attiecību direktors Markoss Bonturi norādīja, ka OECD ir vēlme vairāk uzzināt par Latvijas un pārējo Baltijas valstu pieredzi krīzes pārvarēšanā, jo daudzās

organizācijas dalībvalstīs nepieciešams turpināt fiskālo konsolidāciju, meklējot izaugsmi veicinošu strukturālo reformu iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!