Foto: LETA

Augstskolu programmu akreditācijai uz nākamo periodu nav daudz laika - līdz 30.jūnijam, tāpēc šajā procesā plānots uzticēties ārzemju ekspertu sniegtajam pozitīvajam vērtējumam par vairākiem valsts augstskolu studiju virzieniem.

Tā programmas, ko ārvalstu eksperti novērtējuši ar augstāko atzīmi, plānots akreditēt automātiski - bez diskusijām studiju akreditācijas komisijā, piektdienas rītā Latvijas Radio pastāstīja Rektoru padomes vadītājs Arvīds Barševskis.

Viņš gan nevarēja pateikt, cik daudz no kopējā studiju programmu skaita varētu tikt akreditētas automātiski, taču pauda, ka to būšot "pietiekami daudz".

Jau vēstīts, ka šonedēļ atsācies studiju virzienu akreditācijas process - ministrijas pakļautībā izveidotā komisija ir akreditējusi pirmos studiju virzienus, apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Otrdien notikušajā sēdē akreditēts Latvijas Lauksaimniecības universitātē īstenotais studiju virziens "Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne" ar četrām studiju programmām, Latvijas Universitātē īstenotais virziens "Sociālā labklājība" ar divām studiju programmām un "Tulkošana", arī ar divām studiju programmām - "Tulkošana" un "Konferenču tulkošana".

Visi šie studiju virzieni augstskolās atzīti par kvalitatīviem un akreditēti uz pilnu termiņu jeb sešiem gadiem. Ministrija norāda, ka universitātes saņems akreditācijas lēmumus un izglītības un zinātnes ministra parakstītas akreditācijas lapas.

Studiju virzienu akreditācija prioritāri tikšot nodrošināta tajos studiju virzienos, kuros iekļautas licencētās, bet neakreditētās studiju programmas. Saskaņā ar 9.maijā Saeimā pieņemto grozījumu Augstskolu likumā visu studiju virzienu akreditācija jāpabeidz līdz 30.jūnijam. Kopumā līdz 30.jūnijam nepieciešams nodrošināt 886 studiju programmu akreditāciju 260 studiju virzienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!