Foto: Publicitātes foto
18. maijā jau 9. gadu norisinājās akcija Muzeju nakts, kuras devīze šogad bija "Zaļā krāsa - mežs". Pirmo gadu akcijā piedalījās arī Baltinavas novada muzejs, kurš pieteica sevi ar interesantu un plašu programmu, informēja pašvaldības pārstāvji.

Muzeju nakti atklāja Marijas Račkovskas fotoizstāde "Dabas elpa". Apmeklētāji varēja iepazīties gan ar pašu mākslinieci, gan aplūkot spilgtākos foto mirkļus no mākslinieces portfolio.

Otrajā muzeja zālē valdīja meža valstība - koku zaros, būrīšos savas dziesmas skandināja putni, zāles grīdu bija izdaiļojuši dažnedažādi meža zvēri, atstājot savus pēdu nospiedumus. Apmeklētāji varēja pārbaudīt savu zināšanu krātuvi par sēņu, augu un dzīvnieku daudzveidību, pēc lapu herbārijiem atpazīt koku sugas, risināt mīklas un lasīt ticējumus, kuri atklāj, ko mums vēsta dažādas koku un dzīvnieku "izdarības".

Trešajā muzeja zālē darbojās čaklākie rokdarbnieki – Ivetas Gabrānes vadībā dažādās zaļās nokrāsās tika krāsota dzija, Arīna Bistrova ierādīja kā pareizi aužama zaļā josta, un pateicoties Inesei Smirnovai, katrs apmeklētājs varēja pielikt savu roku Muzeju nakts lakata darināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!