Foto: DELFI

Valstij būs jāsamaksā 50 latu morālā kompensācija bijušajam policistam Denisam Hristoforidi, kurš apsūdzēts Jēkabpils spēļu zāles laupīšanas lietā un sūdzējās par sliktiem apstākļiem aizturēšanas kamerā.

Administratīvā apgabaltiesa trešdien noraidīja Valsts policijas blakussūdzību, kurā lūgs atjaunot termiņu apelācijas iesniegšanai par pirmās tiesu instances spriedumu, portālam "Delfi" sacīja tiesas pārstāve Līga Trubiņa. Iepriekš policija bija nokavējusi termiņu, kurā spriesto var apstrīdēt, un lūdza apgabaltiesu to atjaunot.

Līdz ar to trešdien stājas spēkā Administratīvās rajona tiesas lēmums, ar kuru Hristoforidi prasība apmierināta daļēji un viņam pienākas no valsts 50 latu kompensācija par morālajām ciešanām. Pirmā tiesu instance lēmumu pasludināja 2012.gada 16.novembrī.

Hristoforidi lūdza lielāku kompensāciju – 3000 latu, jo uzskatīja, ka laikā no 2011.gada 10.jūnija līdz 17.jūnijam Jelgavas īslaicīgās aizturēšanas vietā turēts sliktos apstākļos, kas ir pretrunā ar cilvēka cieņu. Apcietinātais sūdzējās par sliktu apgaismojumu, gaisa trūkumu, higiēnas piederumu nepietiekamību, sliktu policistu attieksmi un citām, viņaprāt, necilvēcīgām lietām.

Jau vēstīts, ka Zemgales apgabaltiesa 2012.gadā, pirmajā instancē izskatot Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietu, Denisam Hristoforidi piesprieda 20 gadu cietumsodu. Šis spriedums gan vēl nav stājies likumīgā spēkā, tas ir pārsūdzēts.

Bruņotā laupīšana Jēkabpilī notika 2011.gada 25.janvāra rītā. Likumsargi laupītājus iedzina strupceļā. Izcēlās apšaude, kuras laikā gāja bojā Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākais inspektors, kapteinis Andris Znotiņš.

Uz apsūdzēto sola šajā lietā sēž arī otrs brālis – Pāvels Hristoforidi, patruļpolicijas vienības "Alfa" bijušie policisti Arvo Žagars un Leonīds Koņuhovs, kā arī privātpersona Staņislavs Babelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!