Foto: LETA

Ar sūdzību pie premjera Valda Dombovskas ( V) par iespējamo konfliktu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un darbinieku novērtējumu vērsies viens darbinieks, un biroja šefs neuzskata, ka situācija iestādē būtu saspringta.

Runājot par KNAB darbinieku vērtēšanu, kura izraisījusi rezonansi medijos, Streļčenoks ceturtdien preses konferencē sacīja, ka tā vērtējama pozitīvi, jo lielākā daļa darbinieku saņēmuši augstus novērtējumus. Vērtējumu "A" saņēmuši 57 cilvēki, "B" – 60 un "C" - pieci cilvēki. Zemākos vērtējumus saņēmuši trīs cilvēki – "D" līmeņa novērtējumu saņēmuši divi un "E" – viens darbinieks.

Zemos vērtējumus saņēmusi Streļčenoka vietniece Juta Strīķe un Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāju Diānu Kurpnieci, bet "E" vērtējumu - Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai Ilzei Draveniecei.

Strelčenoks žurnālistiem neatklāja, kurš darbinieks vērsies pie premjera, vien norādot, ka tās ir cilvēka tiesības. Viņš smaidot apgalvoja, ka konflikta birojā nav un viņš labi saprotas ar lielāko daļu darbinieku, savukārt ar tiem, ar kuriem ir bijušas nesaskaņas, viņš centies tās nogludināt.

Strīķei, Dravniecei un Kurpniecei doti seši mēneši, lai vērtējumā norādītās problēmas novērstu, un KNAB priekšnieks domā, ka zemo vērtējumu saņēmušās to arī izdarīs.

KNAB šefs uzsvēra, ka novērtēšanai piegājis nopietni un šo savu pienākumu nav uztvēris formāli. Viņš arī uzsvēra, ka darbinieku novērtēšana ir viņa pienākumus un pienākuma pildīšana nevar radīt konfliktus. Atsevišķu darbinieku apgalvojumus, ka viņš bijis pārāk "piekasīgs", Streļčenoks noraidīja.

Ja Valsts kontrole (VK), kurai premjeras lūdzis veikt revīziju, to vēlēsies darīt, Streļčenoks gatavs sadarboties. Taču jau zināms, ka šādai revīzijai VK šobrīd nav līdzekļu.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ( V) lūdzis Valsts kontroli izvērtēt iespēju auditēt KNAB darbības likumību un lietderību. Šāds lūgums izteikts pēc saņemtajām KNAB darbinieku sūdzībām, kurās pausta neapmierinātība ar biroja vadību un dažu darbinieku profesionālo novērtējumu, kas viņuprāt, ir neadekvāti zems. Sūdzību būtība nav saistīta ar KNAB pamatdarbību – korupcijas apkarošanu un novēršanu - vai iespējamiem finanšu pārkāpumiem, bet gan ar personāla vadību.

Darbinieki sūdzējušies, ka KNAB šefs, novērtējot darbiniekus, nav ņēmis vērā, viņuprāt, būtisku informāciju, darbinieku sasniegumus un veikumu.

Streļčenoks savas vietnieces Jutas Strīķes pagājušā gada darbu novērtējis ar zemu līmeni, lai gan tikpat lielu kritiku izpelnījušās vēl divas vadošas KNAB amatpersonas.

Visas trīs amatpersonas, kuras jau ilgstoši strādā KNAB, pārmetumus noliedz un vadības rīcībā saskata bosinga un mobinga pazīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!