Trešdien, 12. jūnijā, Rojas novada jaunais deputātu sasaukums deviņu cilvēku sastāvā tikās sēžu zālē, lai atklātā balsošanā ievēlētu domes priekšsēdētāju un viņa vietnieku.

Deputāts Jānis Žoluds novada domes priekšsēdētāja amatam izvirzīja Agri Jansonu, kurš savu kandidatūru atsauca, Haralds Valdemārs — Evu Kārkliņu, bet Jānis Zivtiņš — Guntru Stocku. E. Kārkliņa, iepazīstinot ar turpmāko darbību ievēlēšanas gadījumā, atzina, ka strādās saskaņā ar "Latvijas Zaļās partijas" priekšvēlēšanu programmu.

"Nekādas jaunas novitātes un revolūcijas Rojas novadā nebūs — esam par stabilitāti un iesākto darbu turpināšanu! Pa šiem trim gadiem esmu uzkrājusi pietiekami lielu pieredzi pašvaldības darbā; ja to uzticēsiet, ar prieku turpināšu strādāt," norādīja E. Kārkliņa.
Otra pašvaldības vadītāja amata kandidāte, Guntra Stocka, vispirms teica paldies tiem, kuri viņu izvirzījuši, un ievēlēšanas gadījumā solīja strādāt saskaņā ar visiem likumiem, kā arī mācīties strādāt, jo šis amats būtu jaunums viņas līdzšinējā dzīvē.

Par Evas Kārkliņas kandidatūru nobalsoja seši deputāti: Agris Jansons, Eva Kārkliņa, Uldis Feldbergs, Mareks Štāls, Haralds Valdemārs un Jānis Kalniņš; pret — Guntra Stocka, Jānis Zivtiņš un Jānis Žoluds. Līdz ar to par Rojas novada domes priekšsēdētāju pārliecinoši tika ievēlēta līdzšinējā pašvaldības vadītāja E. Kārkliņa.

"Rezultātu prognozēju tieši tādu, kāds tas šobrīd ir, — tas ir ļoti labs! Deputātiem atliek vienīgi strādāt — ja visi kopā domāsim un strādāsim, daudz varēsim paveikt!" pēc balsošanas rezultātu paziņošanas "Talsu Vēstīm" atklāja G. Stocka. Uz jautājumu, vai opozīcijas jaunajā sasaukumā nebūs, viņa norādīja, ka par to vēl nekas nav zināms. "Cerams, ka varēsim vienoties — nebūs ne opozīcijas, ne pozīcijas," piebilda Guntra Stocka.

Eva Kārkliņa atzina, ka šādu balsošanas rezultātu prognozējusi — pārsteigumu nebija "Savējiem, protams, teikšu lielu paldies par to, ka noticēja mums un darbu varam turpināt! Skumji par tiem, kuri pārdevās, kurus uzpirka par sīksīpoliņiem! Līdz šim man šķita, ka Roja ir stabils zvejnieku ciems ar stabiliem ļaudīm, kas nav pērkami, tāpēc tagad ir mazliet skumji. Vienubrīd gan šaubījos, vai, tādā veidā iegūstot plusiņus, man šeit ir jābūt — darbu atrastu jebkurā gadījumā. Taču tad sanācām visi kopā un izlēmām, ka nenodosim tos cilvēkus, kuri par mums balsoja. Savukārt turpmāko četru gadu galvenās prioritātes jau minētas mūsu priekšvēlēšanu programmā," bilda E. Kārkliņa.

Sēdes otrajā daļā, pieciem deputātiem balsojot "par", novada domes priekšsēdētāja vietnieka amatā tika ievēlēts Agris Jansons. Deputāts Jānis Kalniņš no balsošanas atturējās, sēdes otrajā daļā nepiedalījās Guntra Stocka, Jānis Zivtiņš un Jānis Žoluds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!