Foto: LETA
Dažādās tiesvedībās iesaistītais un smagos finanšu noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš vairs nebūšot Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidāts, par vienu no piemērotākajiem pretendentiem uz valdības vadītāja amata kandidāta godu uzskata kādreizējo zemkopības ministru Jāni Dūklavu.

To Lembergs paziņojis preses konferencē, kuras izklāsts ievietots Ventspils domes mājaslapā.

Lembergs, kuru ZZS bija nosaukusi kā savu premjerministra amata kandidātu 9., 10. un 11. Saeimas vēlēšanās, apgalvo, ka uzrunājis kā Latvijas Zaļās partiju un Latvijas Zemnieku savienību, tā arīdzan ZZS vadību, mudinot tās izvirzīt kandidatūras uz premjera amatu pirms nākamajām Saeimas vēlēšanām.

"Es arī nosaucu viņiem piecus kandidātus no Zaļās partijas, no Zemnieku savienības es saskatīju četrus kandidātus. Nu, lūk, kandidatūru pārbagātība ir, atliek tikai startēt ar šādu lozungu un personālu, kuru paši tad arī izvēlas! Faktiski mēs varam uzskatīt, ka pēc šīm pašvaldību vēlēšanām Zaļai partijai un Zemnieku savienībai kopā  ir jāatrod premjera kandidāts, bet, protams, viņš var būt arī ne no šīm partijām. Arī es pats nosaucu tādu ārpus abām partijām esošu kandidatūru premjera amatam kā Jānis Dūklavs. Es domāju, ka viņš tiktu galā ar šiem premjera amata pienākumiem gana sekmīgi," sacījis Lembergs.

"Delfi" jau ziņoja, ka Lembergs "Neatkarīgajā Rīta Avīzē" piektdien paziņojis, ka pēc nule kā aizvadītajām pašvaldību vēlēšanām vairs nav uzskatāms par ZZS premjera amata kandidātu.

Viņš šādu lēmumu esot pieņēmis jau iepriekš, taču nav vēlējies par to paziņot pirms pašvaldību vēlēšanām, jo gribējis noskaidrot, cik lielu atbalstu bauda viņa vadītā reģionālā partija "Latvijai un Ventspilij".

Tiesa gan, Lembergs neizslēdz iespēju kandidēt Saeimas vai Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Tas gan notikšot tikai , ja viņam "liegs iespēju strādāt pašvaldībā par deputātu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!