Foto: LETA

Pēc vadītāju maiņas Valsts ieņēmumu dienestā (VID) pēctecībai ir jābūt, iepriekšējā VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova darbu iestādē nepametīs un būs ģenerāldirektora padomniece, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja un finanšu ministra Andra Vilka izvirzītā kandidāte iestādes vadītāja amatam Ināra Pētersone.

"Mans personīgais viedoklis ir, ka pēctecībai noteikti ir jābūt. Mēs esam ļoti nopietna iestāde, kuras ziņā ir ap 70% no valsts budžeta, tādēļ nevar pieļaut situāciju, ka šis kuģis sašūpojas," viņa sacīja.

Pēc Pētersones teiktā, Jezdakova arī ļoti augstu tiek vērtēta starptautisko nodokļu vadītāju, speciālistu aprindās un tādēļ ir svarīga arī pēctecība starptautiskajās organizācijās.

"Šogad mūsu dienestam paliek 20 gadi, rudenī ir ieplānoti pasākumi, tai skaitā starptautiskā zinātniskā konference, Baltijas valstu VID vadītāju tikšanās pie mums Rīgā, būs jānodrošina raita pārcelšanās uz VID jauno kompleksu, jāizstrādā jauna VID stratēģija jaunam periodam... Tie visi pasākumi nenotiek katru gadu, taču tā ir sanācis, ka tieši šogad tas ir. Piekrītiet tā ir liela papildus slodze, atbildība, tāpēc ļoti svarīga ir pēctecība. Arī viņas [Jezdakovas] līdzšinējā vairāk kā 30 gadu pieredze šajā jomā ir ļoti nozīmīga," pauda VID vadītāja pienākumu izpildītāja.

Pētersone sacīja, ka Jezdakova pildīs VID ģenerāldirektora padomnieka pienākumus. "Lai neveidotos nekāda intriga, atalgojums bruto nav mērāms četros ciparos," viņa norādīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!