Foto: AFI
Valdība otrdien Ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšnieka amatā apstiprināja līdzšinējo pārvaldes Resocializācijas dienesta priekšnieci, pulkvedi Ilonu Spuri. Viņa jaunajā amatā stāsies no 18. jūlija.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (NA), iepazīstinot ministrus ar Spuri, īpaši uzsvēra, ka viņa Ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšnieka amatam tiek izvirzīta savu profesionālo īpašību, nevis politisku iemeslu dēļ.

Spure ir ilggadīga darbiniece ieslodzījuma vietu sistēmā un dienestā strādā jau 20 gadus. Jaunos pienākumus Spure uzsāks pildīt ceturtdien, 18. jūlijā.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns skaidro, ka, izvēloties kandidātu IeVP vadītāja amatam, TM konstatēja, ka Spures kandidatūra "atbilst augstākajiem standartiem šādas specifiskas iestādes vadīšanā, jo viņai piemīt inteliģence, analītiskas spējas, un vienlaikus viņa izvirza augstas profesionālas prasības pret sevi", informēja Tieslietu ministrija.

"Tas dod pamatu uzskatīt, ka viņai ir tiesības tādas pašas prasības izvirzīt saviem padotajiem. Ņemot vērā to, ka nepieciešamība pēc pozitīvām pārmaiņām cietumu sistēmā ir pastāvējusi jau sen, esmu pārliecināts, ka Spures vadībā šīs pārmaiņas drīzumā tiks īstenotas un Tieslietu ministrija tās atbalstīs," pauž Bordāns.

Tāpat tieslietu ministrs uzsver, ka cietumu sistēmas misija - ir nodrošināt uz likuma normām balstītu sodu izpildi un pirmstiesas apcietinājumu, tādējādi gādājot par sabiedrības drošību. Sodu izpildes sistēmas uzdevums ir panākt, lai notiesātās un citas personas respektētu valstī pastāvošo tiesisko kārtību. Vislabākais notiesāto pārliecināšanas līdzeklis ir pašu cietumu sistēmas speciālistu piemērs: amatpersonu profesionāls un godprātīgs darbs.

"Delfi" jau vēstīja, ka jūnija beigās Bordāns nolēma atbrīvot no dienesta ilggadējo Ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšnieku Visvaldi Puķīti. Maijā pret Puķīti tika ierosināta disciplinārlieta par pārkāpumiem saistībā ar iepirkumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!