Foto: F64
Studiju akreditācijas komisija šodien notikušajā sēdē akreditējusi iepriekš neakreditēto Rīgas Aeronavigācijas institūta studiju virzienu "Transporta pakalpojumi", informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

19.jūnija sēdē šī studiju virziena akreditācija tika atteikta, bet 3.jūlija sēdē komisija skatīja Rīgas Aeronavigācijas institūta iesniegumu par neakreditēto studiju virzienu "Transporta pakalpojumi", kurā tas lūdza vēlreiz izskatīt šo studiju virzienu. Komisija lēma nosūtīt uz izglītības iestādi divus ekspertus - Latvijas un ārzemju -, kā arī studentu un IZM novērotāju, lai pārbaudītu šī studiju virziena papildu iesniegto informāciju.

IZM skaidro, ka šodienas sēdē, pamatojoties uz ekspertu ziņojumiem, komisija nolēma atcelt iepriekšējo lēmumu un studiju virziens tika akreditēts uz 6 gadiem.

Šodienas komisijas sēdē tika akreditēti vēl trīs studiju virzieni - Rīgas Aeronavigācijas institūta "Mehānika un metālapstrāde", Baltijas Starptautiskās akadēmijas studiju virzieni "Viesnīcu serviss" un "Socioloģija".

Jau vēstīts, ka 3.jūlija komisijas sēdē uz pilnu termiņu - sešiem gadiem - komisija akreditēja Latvijas Kristīgās akadēmijas īstenoto studiju virzienu "Sociālā labklājība", Alberta koledžas - "Tiesību zinātne", Daugavpils Universitātes - "Ķīmija, ķīmijas tehnoloģijas un biotehnoloģija".

Studiju akreditācijas komisija līdz 26.jūnijam notikušajās sēdēs ir izskatījusi 243 augstākās izglītības iestāžu pieteikumus, kas ir apmēram 95% no 257 studiju virzieniem, par kuriem jāpieņem akreditācijas lēmumi līdz šā gada 30.jūnijam. Ministrija norāda, ka noslēdzies nozīmīgs posms augstākās izglītības studiju virzienu akreditācijā - gandrīz pilnībā veikta to studiju virzienu akreditācija, kuru novērtēšana IZM bija jāveic līdz 2013.gada 30.jūnijam.

Laika posmā no 14.maija līdz 26.jūnijam notikušas 12 komisijas sēdes. Ministrijas apkopotie dati liecina, ka komisija uz pilnu termiņu - sešiem gadiem - akreditējusi 204 studiju virzienus, kas ir apmēram 84% no 243 pieteikumiem. Savukārt uz diviem gadiem komisija akreditējusi 25 studiju virzienus, kas ir aptuveni 10% no visiem izskatītajiem pieteikumiem. Tikmēr lēmumu atteikt akreditēt komisija pieņēmusi par četriem studiju virzieniem, kas ir aptuveni 1,5% no pieteikumiem.

Komisija arī pieņēmusi lēmumu norīkot vērtēšanas komisijas piecu ekspertu sastāvā uz četrām augstākās izglītības iestādēm, kas ir aptuveni 1,5% no izskatītajiem pieteikumiem. Ministrija norāda, ka lēmums par akreditāciju tiks pieņemts jūlijā pēc ekspertu ziņojumu saņemšanas un analīzes.

Tāpat komisija lēmusi papildus norīkot ekspertus uzlabojumu novērtēšanai uz sešām augstākās izglītības iestādēm, kas ir apmēram 2,5% no jau izskatītajiem pieteikumiem. Arī šeit lēmums par akreditāciju tiks pieņemts jūlijā pēc ekspertu ziņojumu saņemšanas un analīzes.

Informācija par akreditētajiem studiju virzieniem un tajos īstenotajām studiju programmām ir pieejama ministrijas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!