Foto: F64

Grūtībās nonākušā metalurģijas milža AS "Liepājas metalurgs" (LM) padomes loceklis Kirovs Lipmans saņēmis informāciju par iespējamiem draudiem sev un ģimenei. Par to uzrakstīts attiecīgs iesniegums policijas priekšniekam Intam Ķuzim, portālu “Delfi” informēja Lipmana preses pārstāvis Toms Briedis.

Iesniegumā Lipmans sūdzējies par iespējamu viņa un arī viņa ģimenes locekļu dzīvības un veselības apdraudējuma plānošanu un īstenošanu. Iesniegumā norādīts, ka šā gada maijā Lipmans saņēmis informāciju no uzticamas personas par to, ka ir izteikti nopietni draudi paša Lipmana, un, iespējams, arī viņa ģimenes locekļu dzīvībai un veselībai.

„Šo informāciju es uztvēru kā nopietnus un reālus draudus manai un manas ģimenes locekļu dzīvībai un veselībai, līdz ar to es uzskatu, ka pašreizējos apstākļos - saistībā gan ar LM kritiskā finanšu stāvokļa risināšanas procesu, gan esošām civillietām tiesā - šie draudi ir jāuztver ar pienācīgu nopietnību," atzīst Lipmans.

Lipmans lūdz Valsts policiju pārbaudīt šajā iesniegumā minēto un lemt par kriminālprocesa uzsākšanu pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kā arī informēt viņu par turpmāko rīcību saistībā ar šo iesniegumu.

Valsts policijā portālam "Delfi" apstiprināja, ka Lipmana iesniegums ir saņemts un Galvenajā Kriminālpolicijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 132.panta. Policija izmeklēšanas termiņus nekonkretizē.

Likums par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti, kā sodu paredz īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

"Delfi" jau vēstīja, ka līdz 31.maijam finanšu grūtībās nonākušā LM akcionāriem ir vai nu jāpārdod uzņēmuma akcijas, vai jāiegulda uzņēmumā lieli finanšu līdzekļi. Uzņēmuma kreditori ir nolēmuši kapitalizēt aptuveni pusi jeb vairāk nekā 60 miljonus latu no "Liepājas metalurga" parādsaistībām, kuru kopējais apjoms sasniedz 125 miljonus latu, tādējādi kļūstot par uzņēmuma akcionāriem.

Viens no lielākajiem akcionāriem Kirovs Lipmans ir atteicies pieņemt kreditoru kluba piedāvājumu par vienu latu atdot sev piederošās LM akcijas un publiski paudis gatavību ieguldīt uzņēmuma glābšanā kreditoru prasītos 10 miljonus latu. Tikmēr Zaharjins un Segals apliecinājuši gatavību atdot savas akcijas, taču izteikuši vairākus būtiskus iebildumus pret kreditoru kluba piedāvāto vienošanos.

Pašlaik tiek runāts par diviem potenciālajiem investoriem - Krievijasmetalurģijas kompānija "Daļpolimetall" paudusi interesi par LM iegādi, tāpat interesi izrādījis akcionāra Kirova Lipmana uzrunātais Krievijas koncerns "Rosenergomaš".

Tikmēr Liepājas tiesa 27.maijā nolēma ierosināt LM tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Tagad uzņēmumam ir noteikts tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņš līdz 26.jūlijam.

Uzņēmums apturējis ražošanu, no tā aizgājuši vairāk nekā 100 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!