Foto: Publicitātes foto

Izmaksu samazināšanas vārdā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas projekta īstenotājiem nācies atteikties no sākotnējās ieceres izbūvēt apakšzemes autostāvvietu, tādēļ sākotnēji apmeklētājiem būs pieejama tikai virszemes autostāvvieta, kurā paredzētas vietas 110 automašīnām.

Par to portālu "Delfi" informēja LNB sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītāja Signe Valtiņa.

Viņa skaidroja, ka autostāvvieta, kurā varēs novietot 110 automašīnas, atradīsies pie patlaban būvējamās infrastruktūras ēkas.

"Lasītājiem, acīmredzot būs privilēģijas autostāvietas izmantošanā," pieļāva Valtiņa, atzīstot, ka pagaidām vēl nav zināms, kā tieši tiks administrēta autostāvvieta un nodrošināts, lai to neizmanto ļaudis, kam vienkārši vajag vietu, kur atstāt savu automašīnu.

Valtiņa neizslēdz, ka LNB lasītājiem pieejamās autostāvvietas apsaimniekošana varētu tikt uzticēta kādam ārpakalpojumu sniedzējam, tomēr droši tas pagaidām nav zināms.

"Mums vēl ir pusgads laika," teica LNB pārstāve.

"Delfi" jau ziņoja, ka saskaņā ar jūnija sākumā valdībā akceptētajiem grozījumiem LNB projekta īstenošanas likumā, LNB  jaunās ēkas būvdarbi ir jāpabeidz līdz šā gada beigām, bet norēķini par projekta īstenošanu veicami līdz 2016. gada beigām. LNB jaunās ēkas teritorijas labiekārtošanu plānots pabeigt līdz nākamā gada aprīlim.

Līdz šī gada sākumam LNB jaunās ēkas būvniecībā jau ieguldīti 110, 2 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!