Piektdien, 16. augustā, atzīmējot Ventspils ostas 750. jubilejas gadu, pilsētas laukumos virmoja mūzikas ritmi - tur notika īpašs muzikālo pastaigu pasākums "Iznāc vakara gaismā".

Dzirnavu laukumā notika dārza mūzikas koncerts, kurā Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele un Andris Ludvigs izpildīja populārus klasiskās mūzikas autoru skaņdarbus, beyt vakara noslēgumā pilsētniekus priecēja Dons ar akustisko koncertprogrammu "Signāls".

Tirgus laukumā notika lustēšanās ar ceremonijorķestri "Miers un Bērziņš", Talsu folkloras kopu "Tals’Trimiš", Ventspils senioru deju kolektīvu "Viga". Klātesošos pārsteidza uguns triki Alex Walker izpildījumā, kā arī bija iespēja aplūkot mini zoo iemītniekus no Usmas pagasta "Desuciema".

Savukārt Rātslaukumā notika starptautiskā mūsdienu ritma mūzikas festivāla "Ventspils Groove 2013" koncerts, kurā uzstājās soliste Inga Bērziņa un ansamblis Madara Kalniņa vadībā, savukārt koncerta otrajā daļā piedalījās viens no pieprasītākajiem "Hammond" ērģelniekiem ne tikai Eiropā, bet arī ASV - Rafaels Vresnigs un Ventspils bigbends.

Galerijā - Delfi Aculiecinieka afoto8 tvertie muzikālās pastaigas fotomirkļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!