Foto: Publicitātes foto
Šo sestdien Jelgavā Lielupes ūdeņos notiks 11. "Rasa" piena paku laivu regate, kas ir Eiropā lielākais šāda tipa pasākums.

Vienpadsmit gadu vēsturē šī regate solās būt visapjomīgākā, jo kopumā pieteikušās 40 komandas, kas nozīmē, ka, salīdzinājumā ar pirmajiem gadiem, kuģu skaits trīskāršojies un to veidošanā izmanto jau 40 000 piena produktu pakas.

Šobrīd visas komandas aktīvi strādā, lai jau sestdien ikvienam interesentam atrādītu savu veikumu un kuģotu Lielupes ūdeņos. Uz starta līnijas stāsies gan komandas, kas kuģi būvē pirmo reizi, gan arī tādas, kurām ir jau astoņu gadu ilga pieredze. Kā atzīst pieredzējušie dalībnieki: "Āķis ir lūpā! Pirmajos gados galvenais bijis, ka tik uz ūdens noturas, bet tagad svarīgi, lai laiva skatītājos raisa emocijas. Tas ir varenākais vasaras piedzīvojums!"

Lūk, neliels ieskats 11. "Rasa" Piena paku laivu regates gatavošanās procesā:

XI RASA Piena paku ceļš līdz regatei from JPPI Kultūra on Vimeo.

Skatītāji aicināti ierasties gājēju promenādē pulksten 15, kad sāksies komandu prezentācijas un sagatavošanās process, lai iepazītos ar regates dalībniekiem un visos sīkumos uzzinātu inženiertehniskos jautājumus, kas, iespējams, nākamgad pamudinās piedalīties arī kādu no skatītājiem.

Pulksten 16 regates dalībnieki dosies divos parādes braucienos un ātrumsacensībās līdz Lielupes tiltam.

Domājot par mazajiem apmeklētājiem, Piena paku laivu regates laikā darbosies radošās darbnīcas, kā arī jautras atrakcijas ar piena dzēriena "Rasēns" talismanu Teliņu.

Vakara noslēgumā, kad kuģi būs pietauvoti krastā, Uzvaras parkā žūrijas komisija piešķirs godalgotas vietas septiņās dažādās nominācijās – oriģinālākā laiva, visatraktīvākā komanda, "Saldais krējums", ātrākā laiva, "Treknākais piena plosts", inovatīvākā laiva un "Pilnīgs sviests". Vēlāk sāksies nakts zaļumballe ar regates dalībniekiem un grupām "Klaidonis", "Sestā jūdze" un "Strawberries with salt".

Apmeklētāju ērtībām, regates laikā tiks organizēta automašīnu stāvvieta pļavā pretī Jelgavas pilij. Transporta kustības karte 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!