Foto: PantherMedia/Scanpix
Aptuveni trīs kilometrus no Nītaures centra mednieks Dainis Mūrnieks pagājušās piektdienas vakarā pļavā redzējis lāci, vēsta laikraksts "Druva".

Biedrības "Nītaures Mednieku klubs" valdes loceklis un mednieks Mūrnieks laikrakstam neslēpis satraukumu, ar kādu nācās apjaust, ka no meža iznākušais dzīvnieks nav mežakuilis, bet gan aptuveni 150 līdz 200 kilogramus smags lācis.

"Jau grasījos doties mājup no medībām, kad ar lielu troksni no meža pļaviņā izgāzās lācis. Liels bija mans pārsteigums, apjaušot, ka tas nav vis kāds cits meža zvērs, bet tieši lācis. Dzīvnieks ar ķepām braucīja degunu, ap kuru bija salipuši knišļi. Lācis, aizņemts ar nebūšanām ap savu degunu, pamazām tuvojās man," laikrakstam novērotajā dalījās mednieks.

Mednieks atzinies, ka savvaļā lāci sastapis pirmo reizi. Mednieks aicinājis Nītaures un Zaubes pagasta puses ļaudis, kas dodas mežā ogot un sēņot, būt uzmanīgiem un piesardzīgiem.

"Lācis var ienākt arī kādā sētā. Arī tad ar dzīvnieku nevajag izvēlēties tiešu kontaktu," aicinājis mednieks, bilstot, ka ir dzirdēts - tuvākā apkaimē bišu stropam nocelts jumtiņš.

Jau vēstīts, ka šogad maijā medijos izskanēja ziņas par lāci, kurš manīts Carnikavas pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!