Foto: Publicitātes foto
Gulbenē jau vienpadsmito gadu notiek akcija "Sauli mūsu pilsētā!". Gulbenes 2. vidusskolas skolēni izaudzējuši saulespuķes, kas simbolizē saules daļiņu. Šogad apskatāmas 67 saulespuķes, garākā - četri metri.

Pirmajos akcijas gados skolēni katrs izvēlējās vienu saules dainu - vieni zīmēja sauli, citi audzēja saulespuķes. Tā ir kļuvusi par skolas neatņemamu tradīciju, un ģimenes saulespuķu audzēšanu pieņēmušas kā jauku kopādarbošanos.

2. klases skolēni savu saulespuķi pavasarī klasē iestādīja mazā podiņā, tad  nesa uz māju un turpināja lolot stādu savā dārzā. Visu vasaru to kopuši, lai, mācību gadam sākoties, nestu uz skolu.

Saulespuķes mērīja un reģistrēja 9. klases meitenes. Lai nomērītu garākās saulpuķes, bija jāņem talkā kāpnes. Šogad saulespuķes izaugušas garākas nekā pērn, lielākā tiesa ir garākas par diviem metriem. Tas tādēļ, ka šogad bijuši labvēlīgi laika apstākļi.

Skaistā saulespuķu izstāde skolas pagalma bērzos priecēja pirmajā skolas dienā un vēl līdz šim iepriecina visus garāmgājējus.

Apjautājot skolēnus, noskaidrojās, ka saulespuķes ir audzējuši paši, palīdzējušas mammas, vecmāmiņas vai tās audzētas kopīgi ģimenē. Lielāko saulespuķi - četrus metrus garu - izdevies izaudzēt Edžum Bleikšam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!