Foto: DELFI
Vidzemē, ogojot purvā, kādai 57 gadu vecai sievietei pēc čūskas koduma alerģiska reakcija uz indi izraisījusi šoku, mediķiem stāvokli izdevies stabilizēt un sieviete nogādāta slimnīcā, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Pagājušajā diennaktī arī konstatēta saindēšanās, uzturā lietojot sēnes. Kāda 35 gadus veca sieviete ievietota slimnīcā pēc tam, kad viņai kļuvis slikti pēc pašas gatavotu sēņu ēdienu ēšanas.

Vairāki cilvēki guvuši traumas, krītot no augstuma. Kurzemē 67 gadus vecs vīrs, strādājot uz kūts jumta, zaudējis līdzsvaru un kritis no trīs līdz četru metru augstuma. Kritiena rezultātā gūta smaga galvas trauma, kas izraisījusi asins izplūdumu smadzenēs. Vīrietis nogādāts slimnīcā.

Kurzemē no pusotra metra augstuma, strādājot uz kāpnēm, nokritis kāds 43 gadus vecs vīrietis. Cietušais hospitalizēts ar plēstu brūci augšstilbā, kas izraisījusi arī muskuļa bojājumu.

Kāds 22 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā centies iekurināt ugunskuru ar degmaisījumu, kā rezultātā noticis spēcīgs uzliesmojums. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar apdegumiem uz kājām, rokām, sejas un krūškurvja.

Kurzemē kāds 73 gadus vecs vīrietis, cērtot malku, iecirtis sev plaukstā un spēcīgi traumējis pirkstu. Ārsti konstatējuši cīpslas traumu.
Kopumā pagājušajā diennaktī NMPD saņēmis 1241 izsaukumus, no kuriem 277 bijuši saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!