Foto: LETA
Ar negaidīti dārgu pirkumu pārsteigusi Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķa Ziedoņa Caunes vadītā Jelgavas novada dome. Par padomju laikos celtu kantora un kluba ēku tā grasās tērēt 400 000 latu. Kopējā kadastrālā vērtība ir tikai 45 000, tāpat iecerētajam darījumam trūkst arī neatkarīga vērtētāja atzinuma, svētdien ziņo TV3 raidījums „Nekā personīga”.

Ne tikai sabiedrības intereses, arī likums, kam jānovērš naudas un mantas izšķērdēšana nosaka, ka valstij un pašvaldībām ir aizliegts iegādāties īpašumus par acīmredzami paaugstinātu cenu, norāda raidījumā.

Iecerētais pirkums sastāv no nepilna hektāra zemes, uz kuras atrodas vecu dzirnavu ēka un galvenais objekts - pirms vairāk nekā 30 gadiem vēl kolhoza Sarkanā Zvaigzne laikā uzbūvēta 1050 kvadrātmetru liels nams - tā otrajā stāvā kantora telpas, bet lejā iekārtots klubs. Kolhozu likvidējot, to pārņēma paju sabiedrība un tagad SIA ,"Lielvircava Agro", - kopumā 25 īpašnieki. Līdz šim pašvaldība bijušā kluba telpas te īrē jau vairāk nekā 10 gadus, bet tagad deputāti pēkšņi nobalsojuši par īpašuma pirkšanu. Arguments - nesenā tikšanās ar iedzīvotājiem, kur dome aicināta to darīt, norāda TV 3.

Īpašuma pārdevēja - ,"Lielvircavas Agro" valdes priekšsēdētājs ir Uldis Antīpins - sens medību draugs lēmuma virzītājam novada domes priekšsēdim Ziedonim Caunem. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc pirmie trauksmi cēla "Zemgales Ziņu" žurnālisti.

"Nu, protams! Protams! Es domāju, ka Caunes vārds republikā tikai ar medībām.. Bet tad man jāprasa, vai visi tie 60 tūkstoši, kas Latvijā ir mednieki, visi ir nošaujami," situāciju komentēja pats Caune.

Pēc domes opozicionāru sūdzībām dārgajam pirkumam uzmanību pievērsuši arī KNAB un Valsts Kontrole. Domes priekšsēdētājs liek saprast, ka varbūt lēmums vēl varētu tikt grozīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!