Foto: DELFI Репортер
Ēkas Rīgā, Priedaines ielā 20, īpašnieki un būvnieki jau piektdien paredzējuši lemt par to, kādu atbalstu un kādā veidā varētu sniegt traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem un cietušajiem, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību pārstāvji.

Ēkas īpašnieki un būvdarbu veicēji izsaka visdziļāko līdzjūtību šajā traģēdijā bojāgājušo ģimenēm, kā arī cietušajiem un viņu tuviniekiem.

"Tāpat kā visi esam šokā par notikušo un izsakām līdzjūtību visiem cietušajiem un viņu tuviniekiem. Par šīs traģēdijas patiesajiem iemesliem ir pāragri spriest, tas tiks noteikts izmeklēšanā. Pašlaik ir izteiktas dažādas versijas, un, tā kā būvdarbi tika veikti stingri pēc projekta, mēs nevienu no tām plašāk komentēt nevaram. Taču šobrīd vissvarīgākais ir cietušo glābšana, un arī mēs kopā ar tehniskajiem uzraugiem, projektētājiem un konstruktoriem jau esam ieradušies notikuma vietā, kur šobrīd tiek veikti steidzamie glābšanas darbi," saka būvdarbus veikušā uzņēmuma "Re&Re" komunikācijas vadītāja Mārīte Straume.

Arī ēkas īpašnieka - "Homburg" grupas valdes loceklis Džeimss Torpejs norāda, ka uzņēmums ir gatavs visciešākajai sadarbībai ar Valsts policiju un citām iesaistītajām institūcijām, lai noskaidrotu patiesos traģēdijas iemeslus, jo notikušais ir šoks visiem projektā iesaistītajiem - projekta izstrādē, saskaņošanā un būvniecībā bija ievērotas visas normatīvo aktu prasības.

Savukārt uzņēmums "Maxima" paziņojumā presei norāda, ka ir satriekts un šokā par notikušo. "Tā ir milzīga nelaime mums visiem. Savās domās esam kopā ar cietušajiem un viņu tuviniekiem un izsakām visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm. Esam pateicīgi par glābēju pašaizliedzīgo un drosmīgo darbu.

Patlaban uzņēmuma rīcībā vēl nav konkrētas informācijas par notikušā cēloņiem. Visus komentārus un sīkāku informāciju par notikušo uzņēmušies sniegt atbildīgie dienesti, kuri nodarbojas ar glābšanas darbiem un kuru rīcībā ir aktuālākā informācija par situāciju notikuma vietā.

Uzņēmums aktīvi sadarbojas ar šiem dienestiem, sniedzot visu informāciju, kas ir tā rīcībā.

Jau vēstīts, ka pēc pulksten 18 ceturtdienas vakarā Rīgā,
Zolitūdē veikalā "Maxima" iebruka jumts.
Vēlāk veikalā notika vēl viens iegruvums.

Zināms, ka traģēdijā gājuši bojā vismaz trīs cilvēki, vairāki desmiti ir cietuši.

Notikuma vietā strādā liels skaits glābēju, mediķu un policistu.

Policija sākusi kriminālprocesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!