Foto: LETA

Bijušais "LPP/LC" līderis Ainārs Šlesers, kurš pēc neveiksmīgās neiekļūšanas 11.Saeimā, aizgāja no lielās politikas, iestājies "partijā Vienoti Latvijai!".

Partijas pārstāvji apliecināja, ka 29.novembrī esot saņemts Šlesera iesniegums, tas jau esot izskatīts valdē. Lēmums par pieņemšanu bijis pozitīvs.

"Redziet, es jau biju no politikas laukā. Taču pēdējā laika notikumi Latvijā man lika pārdomāt un aizdomāties, ka ar savu pieredzi varu palīdzēt," sarunā ar portālu "Delfi" sacīja Šlesers.

Šlesers atklāja, ka pati partija - Mareka Zeltiņa personā - pirms vairākiem mēnešiem politiķi uzrunājusi. "Es jau varu palīdzēt ar padomu, taču daudz vairāk var izdarīt esot politikā iekšā. Aicinu arī citus politiķus, kuri šobrīd nav aktīvi politikā, tomēr atgriezties," norādīja Šlesers.

Ainārs Šlesers ir Latvijas uzņēmējs un politiķis. Bijis vairāku valdību sastāvā kā ekonomikas, satiksmes ministrs, ministru prezidenta biedrs. Vadījis savulaik ietekmīgo partiju "LPP/LC", kas likvidēta 2011.gadā. Darbojies arī kā Rīgas vicemērs. Uzskatīts par vienu no trim Latvijas ietekmīgākajiem oligarhiem (kopā ar Andri Šķēli un Aivaru Lembergu).

Partija "Vienoti Latvijai" tika izveidota pirms 2013.gada pašvaldību vēlēšanām - tā pārstāv vēlētāju intereses Ilūkstes, Krāslavas, Viļaku, Viļānu, Madonas, Ropažu un Dagdas novados, kā arī Rēzeknes pilsētā. Kopumā visā Latvijā pašvaldību vēlēšanās tika ievēlēti 12 "Vienoti Latvijai" pašvaldību deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!