Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils 2014.gadā apmeklēs Latviju, apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) vēstnieks-preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

Patriarha Kirila vizīte pārrunāta trešdien, ĀM valsts sekretāram Andrejam Pildegovičam tiekoties ar Latvijas Pareizticīgās baznīcas metropolītu Aleksandru. Precīzu vizītes datumu Eihenbaums neatklāja, vien piebilda, ka "vizīte notiks laikā, kad tai būs piemēroti laika apstākļi". Arī vizītes darba kārtība nav zināma, jo vizīte tradicionāli notiek pēc Valsts prezidenta ielūguma.

Tikšanās laikā Latvijas Pareizticīgās baznīcas vadītājs metropolīts Aleksandrs Pildegoviču arī informēja par savām ikdienas rūpēm, kā arī par to sadarbību, kas izveidojusies ar Latvijas valsts iestādēm, arī ĀM, sacīja Eihenbaums.

Patriarhs Kirils Latvijā vēl nav viesojies. 2010.gadā patriarhs Kirils pieņēma Valsts prezidenta Valda Zatlera uzaicinājumu apmeklēt Latviju, taču vizīti neīstenoja.

Savukārt 2012.gadā izskanēja runas, ka patriarhs varētu apmeklēt Latviju saistībā ar viņa grāmatas "Brīvība un atbildība" izdošanu latviešu valodā, taču arī tad plānotā vizīte nenotika.

Šī gada vasarā Kirils apmeklēja Igauniju, kur tikās ar Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu un Igaunijas luterāņu baznīcas arhibīskapu Andresu Poderu, kā arī iesvētīja jaunu pareizticīgo baznīcu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!