13, decembris, Detlava Brantkalna ielā 17 Rīgā redzama zālienā novietota automašīna Renault.

Ir zināms, ka iekškvartālos automašīnu novietošanai bieži nav vietu.

Ir zināma arī iedzīvotāju neiecietība, ja automašīnas tiek novietotas stāvēšanai zālienā vai arī zāliens tiek izbraukāts, jo tā sekas ir nepievilcīgs skats aiz loga.

Fotogrāfijās redzamā automašīna konkrētajā vietā tika novietota pirms dažām dienām, kad bija sasnidzis un zāliens nebija redzams. Tagad tas ir redzams.

No tā izriet vismaz divi jautājumi: vai šādas automašīnas īpašnieks jāsoda?; vai vispār automašīnu īpašniekiem jāuzmana savs automobīlis ik dienas?

Kā "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvalde, tad D. Brantkalna ielas apstādījumos novietotās automašīnas Renault īpašniekam, viņam pašam klāt neesot, ir sastādīts Administratīvā pārkāpuma protokols parLAPK 149.10 panta 9.daļas pārkāpumu un piemērots 20 latu liels naudassods.

Auto īpašnieks pārkāpis transporta līdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, jo Ceļu satiksmes noteikumu 128.punkts nosaka, ka transporta līdzekļu apstāšanās un stāvēšana atļauta ceļa labajā pusē iespējami vairāk pa labi uz nomales, bet, ja tās nav, - brauktuves malā vietās, kur ir iespējams piebraukt, nepārkāpjot šo noteikumu prasības.

Ja brauktuves malā izveidoti šim nolūkam paredzēti paplašinājumi, transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana atļauta šajos paplašinājumos”. Taču konkrētajā gadījumā automašīna atrodas ārpus braucamās daļas, proti, publiskos apstādījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!