Foto: LETA
Valsts policija, plānojot savu darbu saistībā ar eiro ieviešanu, ņēmusi vērā citu eirozonas valstu, tostarp Latvijas kaimiņvalsts Igaunijas pieredzi, kas liecina, ka apritē esošās naudas nomaiņa veicina krāpnieku aktivitātes.

To ceturtdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš mudina ikvienu Latvijas iedzīvotāju, kuram vēl vajadzīgs samainīt savā īpašumā esošos latus pret eiro, doties uz bankām vai "Latvijas Pasta" nodaļām. Igaunijas pieredze liecinot, ka laikā, kad cilvēki meklē iespējas nomainīt savā rīcībā esošo skaidro naudu pret eiro, parādās krāpnieki, kas mēģina iedzīvoties, izmantojot cilvēku vēlmi mazliet ietaupīt.

"Nevienam nevajadzētu paļauties uz svešiniekiem, kas piedāvā naudu apmainīt par izdevīgāku kursu," uzsvēra Ķuzis, norādot, ka šāda lētticība beigās var izmaksāt dārgi.

Saskaņā ar Valsts policijas datiem, svētku dienās Latvijā notikušas vairākas slepkavības, tostarp 29. decembrī Siguldā kādu vīrieti laupīšanas nolūkos nogalinājuši jaunieši. Ķuzis atzīst, ka pastāv bažas, ka laikā, kad cilvēki maina vēl atlikušos latus pret eiro, var aktivizēties arī laupītāji un zagļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!