Foto: LETA

Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai, tiekoties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadību - biroja priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku, viņa vietnieci korupcijas apkarošanas jautājumos Jutu Strīķi, kā arī vietnieci korupcijas novēršanas jautājumos Ilzi Jurču, - nav izdevies samierināt savstarpēji konfliktējušās puses.

Pēc 28.janvāra pēcpusdienā notikušās tikšanās Streļčenoks medijiem vairījās sniegt skaidru atbildi uz jautājumu vai pašreiz saredz iespēju turpināt KNAB strādāt kopā ar Strīķi.Viņš apgalvoja, ka pēdējo pusgadu ir pievēris acis uz Strīķes pārkāpumiem, rīkojumu ignorēšanu un dienesta pilnvaru pārsniegšanu.

"Tagad ir jautājums, vai es kā ierēdnis, iestādes vadītājs un Latvijas Republikas pilsonis varu to turpināt," sacīja Streļčenoks. Viņš piebilda, ka bijušais premjers Valdis Dombrovskis, divas reizes atceļot Streļčenoka rīkojumu par Strīķes atlaišanu, pēc būtības nav izvērtējis Strīķes pieļautos pārkāpumus.

KNAB vadītājs apgalvoja, ka neatkarīgi no tā, vai Strīķe strādā vai nestrādā birojā, iestāde turpina nodarboties ar korupcijas apkarošanu.

Jau vēstīts, ka konflikts KNAB rit jau sen un to nav izdevies atrisināt nedz bijušajam premjeram Dombrovskism, nedz ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram. Pērn gada nogalē Streļčekons uzteica darbu Strīķei, bet Dombrovskis viņu amatā atjaunoja. Šogad 14.janvārī Streļčenoks atkārtoti uzteica darbu savai vietniecei korupcijas apkarošanas jautājumos Jutai Strīķei un atbrīvojis viņu no amata. Arī šo lēmumu Dombrovskis atcēla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!