Foto: LETA
Ņemot vērā to, ka pērnvasar Nacionālās Apvienības (NA) valde nolēma, ka pašvaldību deputātiem, kuri 2013. gada 1. jūnijā notikušajās vēlēšanās ir aizliegts sadarboties ar "Saskaņas centru", pirmdien, 3. februārī NA lems par Ādažu domes deputātes Adrijas Keišas izslēgšanu no NA un aicinās viņu nolikt pašvaldības deputātes mandātu.

NA informē, ka šāds lēmums pieņemts pēc pēdējo dienu notikumiem Ādažu novadā, kur trešdien no amata tika gāzts līdzšinējais novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks.

NA ieskatā, Keiša, kas Ādažu domē ievēlēta no NA saraksta, faktiski ir atradusies vienā koalīcijā ar "Saskaņas centru" un tādējādi pārkāpusi pērnvasar pieņemto NA valdes lēmumu.

Šis lēmums noteic, ka visiem no NA sarakstiem ievēlētajiem deputātiem visā domes sasaukuma laikā ir aizliegts veidot vadošo koalīciju ar deputātiem, kas pārstāv "Saskaņas centru", PCTVL, tā saukto Lindermana partiju vai jebkuru citu "prokremlisku" politisko spēku. Šis aizliegums attiecas arī uz gadījumiem, kad koalīcijas pastāvēšana nav fiksēta juridiski, bet faktiski šāda koalīcija pastāv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!