Foto: DELFI

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) šodien Valsts policijas (VP) gada pārskata sanāksmē aicināja policistus būt disciplinētiem, jo naudas trūkums nevar attaisnot neizdarību.

Kozlovskis uzsvēra, ka pēdējā laikā viņa vadītā ministrija ir izstrādājusi vairākus politikas plānošanas dokumentus, kuros paredzētie pasākumi risinātu policijas problēmas. Pasākumu īstenošanai gan ir nepieciešams finansējums.

Policijā nekad nevarēs nodrošināt augstu atalgojumu, taču var censties ieviest samērīgu un dzīves dārdzībai atbilstošu atalgojumu. "Es ceru, ka spēsim ne tikai no jums prasīt, bet arī dot," uzsvēra ministrs.

Ministrs uzskata, ka jānodrošina policijai atbilstošas zināšanas ne tikai informācijas tehnoloģiju jomā, bet arī jānodrošina policijas redzamība uz ielām, jo bruņotus noziedzniekus būs jāaiztur vienmēr. To, ka redzamība ir būtiska, apliecina pagājušā gada nogale, kad eiro ieviešanas laikā policija strādāja pastiprinātā režīmā un šādā veidā palīdzēja uzlabot drošību uz ielām.

VP informācijas liecina, ka pagājušā gadā pieņemti 272 lēmumi par disciplinārsoda piemērošanu policistiem un tas ir par vienu vairāk nekā gadu iepriekš. Par policistu iespējamiem noziegumiem sākti 95 kriminālprocesi, un tas ir par sešiem vairāk nekā gadu iepriekš.

Jau ziņots, ka VP piektdien notiek gada pārskata sanāksme par 2013.gada darba rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!