Foto: F64
Bijusī iekšlietu ministre Linda Abu Meri, kas tagad ir kādreizējās viesnīcas "Hotel de Rome" vadītāja, noraidījusi organizācijas "Pasaule bez fašisma" pārstāvja Josifa Korena piedāvājumu šā gada 16. martā izīrēt viesnīcas telpas pasākumiem, kuros pulcētos tā dēvētie fašisma pretinieki.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" Abu Meri stāsta, ka šādu lēmumu pieņēmusi, atminoties darbu Iekšlietu ministrijā un to, ka toreiz Korena pārstāvētā organizācija, kas sevi dēvē par antifašistiem, kādreizējās "Hotel de Rome" telpas izmantojusi, lai provocētu 16. marta gājiena dalībniekus.

Tā dēvētos antifašistus pārstāvošais Korens vēstulē viesnīcai esot solījis, ka konferences norise Brīvības pieminekļa tuvumā esošajai viesnīcai ļaušot nopelnīt ap 60 tūkstošiem eiro.

Korens, kurš jau iesniedzis Rīgas domē pieteikumu pasākuma rīkošanai 16. martā, kad gājienā uz Brīvības pieminekli tradicionāli dodas latviešu leģionāru atbalstītājim par Abu Meri atteikumu neskumst  - par fašisma atdzimšanas nosodīšanai veltīto pasākumu viņš jau esot panācis vienošanos ar kādu citu Vecrīgas viesnīcu.

"Ja viņiem politisku iemeslu dēļ tā nauda nav vajadzīga, tad man nav nekādu problēmu, meklēsim telpas citur," "Panorāmai" teica Korens. Par Abu Meri noraidošo attieksmi pret telpu iznomāšanu "Pasaulei bez fašisma" viņš gan informēšot viesnīcas īpašniekus no Azerbaidžānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!