"Daudz lasīts par situācijām, kurās dzīvnieki izglābj savus saimniekus. Šis ir mūsu stāsts par pozitīvo pieredzi vēl aizvakarnakt, 4. martā," raksta "Delfi" lasītāji Indra un Ingus.

"Marco Polo ir runcītis, kuru pirms četrarpus gadiem adoptējām no patversmes "Dzīvnieku draugs". Viņš ir viens no pavisam trim patversmē adoptētajiem ģimenes locekļiem. Pavisam mūsu saimē ir četri kaķi.

Marco piemīt brīnišķīgi mierīgs un nosvērts raksturs. Viņš ir ārkārtīgi draudzīgs, drošs un mīlīgs, arī pret cilvēkiem, kurus saticis vien pāris reizes - gluži svešiniekiem.

Tātad aizvakar pašā nakts dziļumā pulksten trijos naktī mūsu miegu iztramdīja rūkšanai līdzīgs troksnis. Rūkšanai nerimstoties, uzodāmies, lai pārbaudītu, kas atgadījies. Kā izrādījās, tad iemesls ikdienā tik mierīgā un nosvērtā Marco rūkšanai, bija mājā iekļuvušais zaglis, kurš nakts melnumā centās pastrādāt savas neģēlības.

Pateicoties Marco, ģimenē tika novērsta liela nelaime. Kaķis demonstrēja ārkārtīgi lielu drosmi, jo trīs pārējie kaķi, zaglim ierodoties mājoklī, bija vienkārši noslēpušies.

Lūk ir kārtējais piemērs no dzīves, kas liek mums, cilvēkiem, novērtēt mūsu mazo brāļu lomu milzīgo lomu mūsu dzīvēs," teic laimīgie Marco Polo saimnieki.

"Delfi Aculiecinieks" aicina - sūti reportāžu un saņem dāvanu karti 28 eiro vērtībā restorāna "Gan bei" apmeklējumam! Vairāk par noteikumiem lasi šeit. Foto un video gaidīsim epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!