Foto: LETA

Šā gada pirmajos divos mēnešos ceļu satiksmes negadījumos Latvijā gājuši bojā 24 cilvēki, kas ir par pieciem cilvēkiem vairāk nekā pērn šajā laika posmā, liecina ceturtdien Ceļu satiksmes drošības padomē publiskotā Valsts policijas informācija.

Avārijās ievainoto skaits šogad ir nedaudz samazinājies. Pērn gada pirmajos divos mēnešos ievainojumus bija guvuši 517 cilvēki, bet šogad - 492 satiksmes dalībnieki.

Šogad divos mēnešos fiksēti 17 119 ātruma pārkāpumi, bet gadu iepriekš - 13 278.

Arī marta sākums nav iepriecinošs. Kā vēstīts, otrdien Taurupes pusē avārijā gājuši bojā seši cilvēki, un padomes sēdē Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis informēja, ka šodien Krāslavā kravas automašīna sabraukusi sievieti.

Valsts policija jau iepriekš vairākkārt paziņojusi, ka satiksmes drošības uzlabošanā šogad pievērsīs uzmanību mazaizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku - gājēju, velosipēdistu, mopēdistu, motociklistu, bērnu, vecāku cilvēku - kontrolei un izglītošanai.

Tāpat notiks pastiprināta kontrole, lai nepieļautu transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā un citu apreibinošo vielu ietekmē, tostarp veicot masveida pārbaudes.

Atļautā braukšanas ātruma kontroli nodrošina ar dažādām metodēm, tostarp ar radariem.

Pērn kopumā avārijā gāja bojā 179 cilvēki, kas ir par diviem vairāk nekā gadu iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!