Foto: LETA



Līdz plkst. 20 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) bija saņēmis kopumā 56 izsaukumus, kuros ziņots par spēcīgā vēja nodarītajiem postījumiem, taču, salīdzinot ar citām vētrām, tas nav vērtējams kā liels izsaukumu skaits, portālam "Delfi" sacīja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele.

Citās vētrās VUGD saņem pat vairāk nekā 100 izsaukumu.

Sestdienas pievakarē izsaukumi pārsvarā saņemti no Rīgas, Jūrmalas, Rīgas reģiona.

Pamatā tie saistīti ar to, ka vējš nogāzis kokus un tie nosprostojuši brauktuves.

Tāpat Rīgā, Ogres ielā, vējš norāvis plakātus no mājas sienas, bet Jaunolainē norauta ceļazīme pie gājēju pārejas.

VUGD līdz plkst. 18 bija saņēmis jau 26 izsaukumus, un tie pienākuši jau vairs ne tikai no Kurzemes, bet arī no Rīgas un Jūrmalas.

Tomēr izsaukumu "priekšmets" palicis nemainīgs - visvairāk tiek ziņots par kokiem, kas aizšķērsojuši brauktuves.

Tā Jūrmalā, Skolas ielā, Jūrmalā koks uzkritis automašīnai.

Tāpat Rīgā, Ausekļa ielā, no kāda nama jumta atrauts skārda gabals.

Tāpat Liepājā, Ganību ielā, atrauta ceļazīme, bet Rīgas ielā kādai dzīvojamai mājai atrauta jumta lūka.

Pēcpusdienā deviņi izsaukumi tika saņemti no Liepājas un viens - no Ventspils.

Visos gadījumos, izņemot vienu, ziņots par vēja nolauztiem kokiem, kas krituši uz ceļa braucamās daļas.

Vienā gadījumā ziņots par skārda gabalu, kas norauts no kāda nama jumta Liepājā.

Savukārt portāls "liepajniekiem.lv" vēsta, ka sestdien Liepājā vējš brāzmās sasniedzis ātrumu 29 līdz 30 metri sekundē. Un tas nodarījis nopietnus postījumus, tostarp apgāzis krānu ostā.

Kā portālam "liepajniekiem.lv" pastāstīja VUGD Kurzemes reģiona brigādes Liepājas 1.daļas komandieris Romāns Andrijauskas, glābēji ik pa brīdim saņem izsaukumus uz dažādām vietām pilsētā, lai palīdzētu novērst vētras radītās sekas.

Koki nolauzti daudzviet pilsētā. Pēc glābēju rīcībā esošās informācijas, nolūzuši koki K.Ūliha un Dzintaru ielā. Vaiņodes ielā lūstošs koks uzkritis automašīnai.

Portāls apsekojot pilsētu, secināja, ka vētra koku nolauzusi arī 14.novembra bulvārī. Vētras lauzti koki ir arī Grīzupes ielā un Ziemeļu ielā.

Vējš postījumus nodarījis arī būvēm. Klaipēdas ielā kādai nesen rekonstruētai daudzdzīvokļu ēkai vētra no gala sienas norāvusi apmetumu. Bet pie Klaipēdas ielas 74.nama daļēji apgāzts metāla žogs.

Spēcīgo pūtienu nav izturējusi arī gājēju nojume pie topošās koncertzāles. Jūras ielas pusē tā apgāzta. Jāpiebilst, ka šī nav pirmā reize, kad vējš apgāž gājēju nojumi pie "Lielā dzintara".

Tāpat daudzviet pilsētā vētra apgāzusi ceļa zīmes un sabojājusi luksoforus. Piemēram. Raiņa ielā viens no luksoforiem ir nolauzts no pamatnes un turas, karājoties vados.

Vislielāko skādi vētra nodarījusi ostā. Tur portālam apstiprināja, ka vējš apgāzis vienu no ostas teritorijā esošajiem krāniem.

Kā vēsta ostā pieejamā informācija, spēcīgais vējš Liepājā pūtīs vismaz līdz sešiem pievakarē, kad var cerēt uz tā pierimšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!