Foto: Valsts kanceleja

Būvinženieris Ivars Sergets, kuram pēc pērn novembrī notikušās traģēdijas Zolitūdē, kad zem lielveikala "Maxima" drupām dzīvību zaudēja 54 cilvēki, tika anulēts sertifikāts, turpina sniegt savus pakalpojumus.

Sergets šā gada 24.februārī izsniedzis tehniskās apsekošanas atzinumu dzīvojamai ēkai Rīgā, Katoļu ielā 12, secinājusi Vidi degradējošu būvju komisija.

Šī iemesla dēļ lieta par īpašumu Katoļu ielā 12 ir vissarežģītākā no piektdien skatītajām īpašuma lietām, atzīmējis Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors un komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

Rīgas domes Īpašuma departaments par šo faktu informēja Latvijas Būvinženieru savienību. No Būvinženieru savienības sniegtās informācijas konstatēja, ka Ivara Sergeta būvinženiera sertifikāts, sakarā ar Zolitūdes traģēdiju lielveikalā "Maxima", ir anulēts.

Komisija nolēma, ka izsniegtajam tehniskās apsekošanas atzinumam Katoļu ielā 12 nav juridiska spēka un īpašuma tehnisko apsekošanu ir uzdots organizēt Īpašuma departamenta speciālistiem.

Pēc jauna atzinuma saņemšanas tiks gatavots domes lēmuma projekts par dzīvojamās mājas Katoļu ielā 12 piespiedu sakārtošanu.

Kopumā Vidi degradējošu būvju komisijas sēdē nolemts septiņus īpašumus izslēgt no graustu saraksta un tikpat daudziem mainīt klasifikāciju un paaugstināt nekustamā īpašuma nodokļu likmi, savukārt četri vidi degradējoši objekti sarakstā tika iekļauti no jauna.

Vidi degradējošu būvju komisija ar Rīgas domes lēmumu izveidota š.g. 11.februārī, lai nodrošinātu vidi degradējošu, sabrukušu un cilvēku drošību apdraudošu būvju klasificēšanu, kā arī veicinātu ieinteresēto institūciju efektīvu sadarbību.

Jaunizveidotās komisijas galvenais uzdevums ir klasificēt vidi degradējošas, sabrukušas vai cilvēku drošību apdraudošas ēkas un būves. Komisijas kompetencē ir arī paaugstinātas nekustamā īpašuma nodokļa likmes piešķiršana īpašumiem, kuriem ir piešķirta grausta klasifikācija. Komisijā darbojas Rīgas pašvaldības atbildīgās institūcijas un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas pārstāvji. Komisijas sēdes notiks pēc aktuālo jautājumu risināšanas nepieciešamības, bet ne retāk kā vienu reizi mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!