Foto: PantherMedia/Scanpix
Vienota Baltijas televīzijas kanāla izveide, kas raidītu krievu valodā, satura izmaksas varētu būt divi miljoni eiro gadā, žurnālistiem otrdien pastāstīja Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Par šāda kanāla izveidi jau notikušas sarunas ar igauņiem, bet otrdien paredzēta tikšanās ar Lietuvas televīzijas pārstāvjiem. Beltes mērķis ir panākt šāda kanāla darbības uzsākšanu jau 2015.gadā.

"Nav jēga veidot trīs dažādus kanālus, ir jēga apvienoties un pirkt autortiesības uz saturu visām trijām Baltijas valstīm vienlaicīgi. Nav jēga taisīt trīs kanālus un pacelt augšā uz satelītu, tas ir izmaksu jautājums," viņš norādīja.

Pēc pozitīvu atbilžu saņemšanas no Igaunijas un Lietuvas projekts tiks iesniegts Nacionālajā elektroniskajā plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP), bet valdībai būs jālemj par finansējuma piešķiršanu.

No Latvijas valsts budžeta nākamgad tas varētu prasīt ap miljonu eiro.

"Daudzas lietas var izdarīt arī šobrīd. Pirmais aprēķins - investīcijas saturā divi miljoni eiro uz trim valstīm, vēl ir izmaksas, lai iesāktu - kanāla dizains, mārketings, arī tehniskās izmaksas, bet Latvijas Televīzijai jau ir liela bāze pašreizējā brīdī," viņš norādīja.

Otrdien Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisijā, kurā piedalījās arī Belte, sabiedriskās televīzijas vadītājs uzsvēra, ka ir pienācis "nultais punkts", kad ir jāpieņem pareizais lēmums, lai nezaudētu būtisku sabiedrības daļu - krievvalodīgos.

"Saturs ir pieejams tirgū, tas maksā naudu, bet to var sadalīt starp trijām valstīm, bet tas ir lēmums, kas ir jāizdara. Integrācija uz latviešu valodas bāzes ne visai labi funkcionē. Šī auditorijas daļa ir tiesīga saņemt informāciju, kas būtu finansēta no valsts," sacīja Belte.

Ja izdosies izveidot Baltijas kanālu, LTV 7.kanāls būtu veltīts sportam un jauniešu raidījumiem.

Valstiskās audzināšanas apakškomisija otrdien tikās ar krievu mediju pārstāvjiem un LTV vadību, lai runātu, kā stiprināt krievvalodīgo piederību Latvijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!