Foto: DELFI Aculiecinieks
Lai vasarā odi nekostu, Lieldienās augstu jāšūpojas, bet, lai darbi veiktos visu gadu, Lieldienu rītā pēc iespējas agrāk jāmostas, jāuzvelk gluži jauns krekls un jāiet nopērt aizgulējušos, vēsta sens tautas ticējums.

Bet, ko darīt, kad visi mājinieki pamodināti, brokastis apēstas un olu kaujas izcīnītas? Jāiet priecāties! Portāls "Delfi" aptaujāja Latvijas lielākos un aktīvākos novadus un pilsētas, meklējot interesantākos svētku pasākumus šonedēļ. Nu šo apkopojumu piedāvājam jums, lasītāji!

Ja zināt, ka jūsu novadā vai pilsētā šonedēļ paredzēta Lieldienu svinēšana ar šūpošanos, olu kaujām vai citām svētku izdarībām, kas nav šajā sarakstā, lūdzu, sūtiet informāciju par pasākumu uz e-pastu novados@delfi.lv. Priecāsimies papildināt Lieldienu svinēšanas vietu sarakstu!

Plānojot brīvdienas, lieti noderēs arī uzziņu dienesta "1188" izveidotā interaktīvā karte, kurā apkopota informācija par vairāk nekā 400 svētku notikumiem visā Latvijā. Šajās Lieldienās ikvienam ir iespēja baudīt plašu pasākumu programmu visā Latvijā - notiks gan gadatirgi, gan koncerti, gan arī Lieldienām veltīti dievkalpojumi un citi pasākumi.

Visplašākā svētku programma ir paredzēta Rīgā, Jūrmalā, Rēzeknē un Ventspilī. Rīgā pirmo Lieldienu pasākumi ģimenēm notiks vairākās vietās - Mazā Kalna ielas skvērā, Imantā, Ziemeļblāzmā un VEF Kultūras pilī. Savukārt, Jūrmalas Brīvdabas muzejā notiks Lielās dienas svētki, un Kauguros norisināsies Lielās piektdienas lūgšanu gājiens.

"Delfi" un 1188 iesaka apmeklēt Vilnu dienas Rakšos (Amatas novadā), kā arī aizbraukt uz kādu no zaķu skrējieniem – šogad tie norisināsies Balvos un Mežvidu pagastā. Lieldienu aktivitātes ir gaidāmas arī Cēsīs, Vaiņodē un arī Āraišu muzejparka pilsdrupās.

Aglonas novads

20. aprīlī Aglonas kultūras centrā plkst. 16.00 sāksies pasākums ģimenei "Lieldienu jampadracis", svinētājiem līdzi jāņem Lieldienu ola. Būs konkursi, atrakcijas, spēles. Turpinājumā  lustes pieaugušajiem - Lieldienu groziņballe ar Kristīni un Alvi, ieejas biļete maksā 3 eiro.

20. aprīlī Šķeltovas tautas namā plkst. 15.00 Lieldienu pasākums visai ģimenei. Savukārt plkst. 22.00 - Lieldienu diskotēka. Abos pasākumos ieeja - par brīvu.

20. aprīlī Kastuļinas tautas namā plkst. 22.00 Lieldienu diskotēka.

Alojas novads

Lieldienu pasākumi Alojā

No 14. līdz 30. aprīlim Alojas muzejā skatāma izstāde "Lieldienu sveicieni alojiešiem 20.g.s. pirmajā pusē".

17. aprīlī Alojas evaņģeliski luteriskajā baznīcā plkst. 20.00, 18. aprīlī plkst. 16.00 un 20. aprīlī plkst. 16.00 - Lieldienu dievkalpojumi.

19. aprīlī Alojā dzīvnieku pastaigu laukumā plkst. 12 notiks Zaķumuižas gatavošanas pasākums. Aicinām ģimenes kopā ar bērniem, skolotājus un skolēnus kopīgi gatavot inventāru zaķiem - sētiņas, zaķu dekoratīvās mājiņas, trepītes, laipiņas, lai zaķi justos labi. Interesentiem Zaķumuiža būs atvērta arī 20. aprīlī no plkst.11 līdz plkst. 17. Sīkāka informācija pa tālruni 29430123 (Inga).

20. aprīlī laukumā pie Alojas kultūras nama plkst.13 Lieldienu svinēšana kopā RLB 'Sprīdīša skola" dalībniekiem, Alojas kultūras nama bērnu kolektīviem "Asniņi", "Dzīpariņš", "Resgalīši" un "Resgaļi". Kopā dziedāsim, dejosim, mainīsimies ar olām, šūposimies, būs arī olu kaujas.

Lieldienu lustes Brīvzemnieku pagastā

19. aprīlī Puikules tautas namā plkst. 22.00 pavasara balle kopā grupu "Zeļļi". Ieeja - 4 eiro.

20. aprīlī pie Puikules tautas nama plkst. 11.00 Lieldienu svinēšana. Iesim rotaļās un dziedāsim kopā ar folkloristiem no Rīgas. Ripināsim olas, šūposimies un iesim piedalīsimies jautrās atrakcijās.

Svētku pasākumi Staicelē

20. aprīlī Staicelē pie muzeja-kroga plkst. 12.00 Lieldienu pasākums ar olu krāsošanu, olu parādi, ripināšanu, šūpošanos, dziesmām, rotaļām, dejām. Darbosies radošās darbnīcas, Lielās dienas tirdziņš. Varēs aplūkot Lieldienu kartīšu izstādi. Līdzi ņemt krāsotas olas un labu omu.

Lieldienu svinības Braslavas pagastā

20. aprīlī Vilzēnu tautas namā plkst. 19.00 "Popiela 2014" - ieeja 1 eiro. Savukārt no plkst.22.00 līdz plkst. 3.00 diskotēka - ieejas maksa ir 3 eiro.

21. aprīlī Vilzēnos pie tautas nama plkst. 10.30 uz Lieldienu lustēm aicina Kurmis un Zaķis. Būs olu skaistumkonkurss, olu ripināšana, jautras rotaļas un atrakcijas.

Alūksnes novads

Lieldienu pasākumi Alūksnes novadā

16. aprīlī plkst. 12.00 Māriņkalna tautas namā notiks Lieldienu pasākums "Tā gaidīju Lielu dienu" Jaunlaicenes, Veclaicenes, Alsviķu, Jaunalūksnes, Mārkalnes un Ziemera pagastu senioriem. Lieldienu noskaņu radīs un par deju mūziku rūpēsies Aizgaļu ģimene no Cēsīm.

18. aprīlī no 9.00 līdz 13.00 Alūksnes pašvaldības administratīvajā ēkā, Dārza ielā 11 notiks Lieldienu tirdziņš.

18. aprīlī 12.00 Ilzenes centrā "Dailes" - izklaidējošs pasākums "Velnēna nedarbi Lieldienās".

19. aprīlī 18.00 Malienas tautas namā dziedošās Graumaņu ģimenes Lieldienu koncerts. Ieeja: 2,84 eiro.

20. aprīlī 12.00 Liepnas tautas namā Lieldienu pasākums ar olu kaujām, šūpošanos u.c. izdarībām. Aicināti tirgoties ar savu produkciju!

20. aprīlī 12.00 Zeltiņu pagasta sporta un atpūtas parkā biedrība "Sporta klubs Zeltiņi" aicina lielus un mazus svētku dalībniekus piedalīties Lieldienu orientēšanās sacensībās "Zaķīša cilpas".

20. aprīlī 12.00 pie Māriņkalna tautas nama Lieldienu pasākums "Raibās Lieldienas ir klāt".

20. aprīlī 12.00 Jaunannas Zaķusalā lieli un mazi tiek aicināti aktīvi sagaidīt Lieldienas:

  • - uzstāsies Jaunannas bērnu teātris "EJam!", meiteņu vokālais ansamblis "Mūza",
  • - stacijas lieliem un maziem ar dažādiem uzdevumiem,
  • - olu ripināšana, krāsošana, knaulēšanās,
  • - šūpošanās, stafetes.

20. aprīlī 14.00 Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejā pasākums sadarbībā ar Kalncempju pagasta pārvaldi "Ottes Lieldienas": olu meklēšana, krāsošana, ripināšana, šūpošanās un citas jautras Lieldienu izdarības. Ieeja: brīva.

20. aprīlī 14.00 pie Mālupes saieta nama Lieldienu pasākums "MĀLUPES ZAĶIS Lieldienu šūpolēs".

20. aprīlī 17.00 Alsviķu kultūras namā pagasta amatiermākslas kolektīvu koncertuzvedums "Kad daba mostas....". Ieeja: bezmaksas.

21. aprīlī 12.00 pie Alūksnes Jaunās pils Lieldienu pasākums "Kur tie zaķi olas ņēma...".

21. aprīlī Jaunlaicenē Lieldienu prieki bērniem.

21. aprīlī 14.00 Kolberģa tautas namā Lieldienu uzvedums bērniem "Cip, Cip, Cip - Cibric" ar Lieldienu tradīcijām, dziesmām un rotaļām.

21. aprīlī 14.00 Veclaicenē (pie pagasta pārvaldes ēkas Kornetos) tautas nams, muzejs, bibliotēka Otrajās Lieldienās aicina apmeklēt aktīvu, izzinošu, rotaļīgu Lieldienu jampadraci "Oliņ Boliņ":
Kopā ar Lieldienu zaķiem:

  • - kārtīgi izšūposimies, 
  • - zīmēsim, meklēsim, ripināsim, krāsosim, vārīsim, ēdīsim olas,
  • - norisināsies krāsoto olu konkurss,
  • - iesim Lieldienu rotaļās, iesaistīsimies aktīvās spēlēs, 
  • - dzersim tēju, cepsim desiņas,
  • - izjādes ar poniju Ilzīti, apskatīsim un samīļosim mazos dzīvnieciņus no Ligitas Prangeles saimniecības,
  • - būs Zaķu balvas.

Amatas novads

Tradicionāli "Rakšos" Lieldienas ir jaunās sezonas atklāšanas laiks. Svētdien, 20.aprīlī, sākot no plkst. 12 pieaugušie un bērni aicināti svinēt Lieldienas "Rakšos" kopā ar lielu, krāsainu gaisa balonu, kuplo kamieļu saimi un Valmieras kinostudijas izrādi "Madagaskāra. Sākums".

Omulīgas muzikas pavadībā notiks čakla tirgošanās ar dažādiem lauku labumiem un amatniecības izstrādājumiem. Lieldienu pasākumā viesiem tiks nodrošināts atsaites lidojums ar gaisa balonu mūždien jautrās un omulīgās pilotes Ingas Igaunes vadībā – tā ir iespēja uz "Rakšiem" palūkoties no augšas un pēc īsa brīža atkal piezemēties pasākuma norises vietā.

Plkst. 13 uz lielās svētku skatuves būs redzama bērnu izrāde "Madagaskāra. Sākums" - visiem labi zināmais stāsts par to, kā drosmīgie Ņujorkas zooloģiskā dārza iemītnieki nolēma izbēgt no saviem sprostiem, lai atgrieztos tuvāk pie dabas - Madagaskārā. Tā ir smieklīga un nepārspējama komēdija bērniem par dzīvi zooloģiskajā dārzā ar lauvu Aleksu, burvīgo nīlzirdzieni Gloriju, zebru Mārtiju un žirafi Melmanu. Protams, arī pērtiķi, pingvīni un ļoti neparasts zooloģiskā dārza apsargs. Lomās: Krišjānis Salmiņš, Mārtiņš Lūsis, Imants Strads, Agnese Kalniņa vai Ilze Lieckalniņa, Atis Bētiņš, Kārlis Neimanis un Ivo Martinsons. Izrādes režisors - Imants Strads

Paralēli olu ripināšanai būs dažādi deju un muzikālie priekšnesumi un "Modes un stila studijas Kira" modes skate. Lieldienās apmeklētāji būs aicināti piedalīties dažādās "Rakšu" stafetēs un Cēsu pilsētas sporta skolas sagatavotās sporta un izklaides aktivitātēs. Vigvamā, kas atrodas "Rakšu" teritorijā, darbosies aktīvs pūpolpērējs un ar skanīgu un pozitīvu pantiņu palīdzību, nopērs ikvienu, kam svarīga laba veselība un oma.

Pasākuma laikā darbosies kafejnīca, kā arī apmeklētāji aicināti rīkot savus piknikus draudzīgās kompānijās.

Ieejas maksa pasākumā ir 5 eiro pieaugušajiem, 3 eiro – skolēniem, studentiem un pensionāriem, savukārt bērniem līdz 7 gadu vecumam - bez maksas. Cilvēkiem ar kustību, redzes, dzirdes un garīgās attīstības traucējumiem ieeja pasākumā arī ir bez maksas.

Balvu novads

20. aprīlī Balvu Kultūras un atpūtas centrā plkst. 15.00 Lieldienu pasākums-koncerts "Bērni, putni dzied... saule, zaķi dejo", savukārt šeit pat no plkst. 20.00 deju vakars. Spēlē grupa "Galaktika"

21. aprīlī Balvu Romas katoļu baznīcā plkst. 12.30 uz Lieldienu koncertu aicina Balvu jauktais koris "Mirklis". Diriģents - Uldis Kokars.

20. aprīlī Balvu pagasta Tautas namā plkst. 15.00 Lieldienu pasākums, par svinībām rūpēsies Balvu pagasta dramatiskais kolektīvs ar A. Brigaderes izrādi "Čaukstenes" un jauktais vokālais ansamblis "Malduguns". Savukārt no plkst. 22.00 ikviens šurp aicināts uz Lieldienu balli kopā ar grupu "Alise".

20. aprīlī Bērzpils saietu namā plkst. 13.00 sāksies Lieldienu koncerts "Lai saulainās krāsās Lieldienas zied...". Piedalās Bērzpils pagasta pašdarbības kolektīvi. Pēc koncerta pie estrādes šūposimies Lieldienu šūpolēs, notiks olu kaujas un citas Lieldienu izdarības. Ieeja - krāsaina Lieldienu ola. Bērzpils saietu namā Lieldienu gaitā skatāma arī izstāde "Mans Lieldienu zaķis".

20. aprīlī Biržuciema pagastā plkst. 20.00 pasākums "Lieldienu raibumiņi" - "nelieli teātra gabaliņi", dziesmas, dejas, rotaļas. Līdzi ņemiet krāsainus dzīpariņus, kopīgi veidosim krāšņus "Lieldienu raibumiņus". Pēc pasākuma diskoballe.

20.aprīlī Bērzkalnes pagasta sporta un atpūtas laukumā plkst. 12.00 Lieldienu pasākumi "Šūpojies Lieldienās, priecājies Lieldienās", savukārt plkst. 15.00 Lieldienu pasākums sāksies Rubeņu saieta namā.

20. aprīlī Kubulu kultūras namā plkst. 20.00 Lieldienu svinētāji laipni lūgti uz grupas "3 Stenori" koncertu ar īpašo viesi – dāmu ansambli "Vakarblāzma", izskanēs arī joku programma "Par, ap, zem...". Lielie svinētāji no plkst. 22.00 kultūras namā aicināti uz balli kopā ar grupu "OTTO".

20. aprīlī Krišjāņu pagastā plkst. 12.00 Lieldienu pasākums - interesanti piedzīvojumi Lieldienu noskaņās. Visiem ģērbties krāsaini kā olām. Katram līdzi jāņem viena krāsota ola un labs garastāvoklis!

20. aprīlī Tilžas kultūras namā Tilžas vidusskolas 12. klase izrādīs iestudējumu R. Blaumaņa komēdijai "Brīnuma zālīte". No plkst. 21.00 ikviens aicināts uz balle kopā ar ansambli "Draugi".

20.aprīlī Vectilžas sporta un atpūtas centrā plkst. 20.00 sāksies koncerts "Rotā saule Lielu dienu", savukārt plkst. 22.00 sāksies balle kopā ar grupu "Zaļā gaisma".

20. aprīlī Vīksnas pagastā plkst. 18.00 pavasara saulgriežu Vīksnas pašdarbnieku koncerts un uzvedums "Sadzīviskas ainas no Antonciema". No plkst. 21.00 Saulgriežu balle - ieeja brīva.

Bauskas novads

Bauskas novadā Lieldienu nedēļā plaša pasākumu programma.

18.aprīlī plkst.10.00 Bauskas šaha un dambretes klubā (Uzvaras iela 4, Bauska) Starptautiskais turnīrs dambretē "Lieldienu kauss 2014"
18.aprīlī plkst.13.00 Vecsaules baznīcā tematisks pasākums "Ceļojums pretī piedošanai" - Lieldienu notikumu apcere

19.aprīlī plkst.10.00 Sporta namā "Mēmele" (Uzvaras iela 10A, Bauska) florbola sacensības "Lieldienu kauss 2014"
19.aprīlī plkst.10.30 Codes pamatskolas sporta zālē volejbola sacensības sievietēm "Lieldienu kauss 2014"

20.aprīlī plkst. 11.00 Brunavas pagasta "Ērgļu" estrādē Lieldienu prieki maziem un lieliem! Draiskošanās un pārsteigumi daudzveidīgās aktivitātēs
20.aprīlī plkst. 12.00 Bauskas Kultūras centrā Bauskas, Iecavas, Rundāles un Vecumnieku novadu Lieldienu pasākums "Lieldienās šūpoties, Lieldienās priecāties!"
20.aprīlī plkst. 12.00 Atpūtas kompleksā "Miķelis" notiks Lieldienu pasākums
20.aprīlī plkst. 12.00 Daudzfunkcionālajā centrā "Strēlnieki" Lieldienu Jampadracis bērniem un ģimenēm
20.aprīlī plkst.12.00 pie Codes skolas Lieldienu Jampadracis
20.aprīlī plkst.12.00 Īslīces kultūras namā Lieldienu Jampadracis
20.aprīlī plkst.20.00 Codes skolā Lieldienu balle
20.aprīlī plkst.13.00 Vecsaules saieta namā Lieldienu pasākums

21.aprīlī plkst.11.00 Ceraukstes tautas namā Lieldienu rīts "Zaļa zied zālīte Lieldienu rītā"
21.aprīlī plkst.15.30 pie kultūras centra "Dāvis" radošā apvienība "Pārsteigumu karuselis" piedāvā rotaļprogrammu "Lieldien' Tracis"

Burtnieku novads

Burtnieku novadā gaidāmi koši, jautri un skanīgi Lieldienu pasākumi:

20. aprīlī pl. 12.00 Burtnieku pagasta kultūras centrā notiks Lieldienu koncerts "Lai palo prieks kā bērziem sulas". Pēc koncerta notiks olu ripināšanas sacensības, olu kaujas, iespēja apskatīt rokdarbu un amatniecības darbu izstādi, vizināties zirga pajūgā (maksa par vienu braucienu 50 eiro centi).

20. aprīlī pl. 14.00 Ēveles tautas namā būs skatāma Lieldienu izrāde "Nedienas ar olām". Pēc tam - olu meklēšana, šūpošanās un citas Lieldienu izdarības.

21. aprīlī pl. 12.00 Matīšu centrā, laukumā pie baznīcas - pasākums "Lieldienu karuselis". Programmā olu meklēšana, ripināšana, "olu salūts", "Zaķu tribīne", kur Lauku un Mājas zaķi uzklausīs pasākuma dalībniekus – tautas dziesmu par Lieldienām zinātājus. Pašdarbības kolektīvu koncerts un viesi – grupa "Sandra". Rokdarbu un mājražojumu tirdziņš.

21. aprīlī pl. 13.00 Rencēnu pagasta kultūras namā Lieldienu pasākums - Rencēnu pašdarbības kolektīvu koncerts. Pēc koncerta - rotaļas, dziesmas un danči, olu izstāde un olu kaujas, pēršana ar pūpoliem un citas jautrības.

21. aprīlī pl. 15.00 parkā pie Valmiermuižas alus darītavas pasākums "Lieldienas Valmiermuižā". Lauku zaķis un Mājas zaķis aicina bērnus ar vecākiem rotaļās, olu konkursos u.c. atrakcijās.

20. aprīlī pl. 22.00 Vecates pagasta kultūras centrā Lieldienu diskotēka
21. aprīlī Vecates pagasta kultūras centrā Lieldienu pasākumi:
pl. 11:00 filma bērniem;
pl. 14:00 Igauņu ģimenes koncerts;
pēc koncerta olu ripināšanas sacensības un skaistāko olu konkurss.

Cēsu novads

19. aprīlī Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas Cēsu filiāles zālē Lielās Katrīnas 2 plkst. 15.00 noritēs kristīgās mūzikas koncerts "Pieskāriens", uz kuru ielūdz Septītās dienas adventistu draudze "Sadraudzība".

20. aprīlī Rožu Laukumā sākot no plkst. 10.00 - vērienīgākās Lieldienu svinības Cēsu novadā. Dienas garumā - amatnieku un mājražotāju tirdziņš, radošās darbnīcas bērniem, olu kaujas, šūpošanās, Lauku sētas dzīvnieki, sadziedāšanās ar folkloras grupu, fotografēšanās ar pūkaino Lieldienu zaķi, Senioru deju kolektīva "Dzirnas" uzstāšanās, Lieldienu lustes ar Folkloras kopu.

20. aprīlī viesu namā "Rakši" sākot no plkst. 12.00 pieaugušie un bērni ir aicināti sagaidīt Lieldienas kopā ar lielu, krāsainu gaisa balonu, kuplo kamieļu saimi un Valmieras kinostudijas izrādi "Madagaskāra. Sākums".

20. aprīlī Vaivē, Krīvos pie Līvu pamatskolas, plkst. 14.00 noritēs sarīkojums - Lieldienas kopā ar Amatas folkloras kopu "ORE".

21. aprīlī Meža skolas zālē Cēsīs plkst. 16.00 notiks koncerts "Sapņi, ceriņi, mīlestība", piedaloties Laimai Lediņai un Ilzei Jaunzemai.

Dagdas novads

Lieldienu sarīkojumi Dagdas novadā 20. aprīlī:

Andrupenes tautas namā plkst. 19.00 Lieldienu uzvedums - ieeja bez maksas, savukārt plkst. 21.00 Lieldienu balle ar groziņiem, ieejas biļetes cena 2 eiro.

Andzeļu tautas namā plkst. 19.00 Lieldienu pasākums "Nāc, nākdama, Lieldieniņa". Olu ripināšana kopā ar Lieldienu zaķi. Par ieeju nav jāmaksā. Savukārt pēc tam, plkst. 21.00, sāksies diskotēka - ieejas biļete maksā 1 eiro.

Asūnes tautas namā plkst. 16.00 ikviens aicināts uz Lieldienu zīmējumu un kompozīciju izstādes atklāšanu. Lieldienu izdarības noritēs Asūnnes ciema parkā un sāksies plkst. 16.30. Savukārt vakara noslēgumā plkst. 21.00 tautas namā - Retro diskotēka, par ieeju jāmaksā 1 eiro.

Bērziņu tautas namā plkst. 11 sāksie Lieldienu pasākums bērniem. Vakarā te no plkst. 21 diskotēka, ieejas biļete maksā 1 eiro.

Dagdas novada tautas namā plkst. 12 sāksies lielās Lieldienu lustes, turpinājumā Ceļojošā kausa "Dagdas superola" izcīņa, savukārt plkst. 21 tautas namā sākas diskotēka, ieejas maksa - 1 eiro.

Ezernieku brīvdabas estrādē vai, lietus gadījumā, saieta namā plkst. 13.00 sāksies Lieldienu sarīkojums "Ripo, ripo oliņa".

Konstantinovas tautas namā plkst. 14.00 ikviens aicināts uz Lieldienu pasākumu bērniem, savukārt plkst. 22.00 te sāksies Lieldienu deju lustes - par ieeju diskotēkā jāmaksā 1 eiro.

Ķepavā, mājā "Lidoņi" un muzeja pagalmā no plkst. 14.00 - Lieldienu pasākums "Nāc nākdama Liela diena".

Svariņu tautas namā plkst. 15 ikviens Lieldienu svinētājs aicināts lustēties pasākumā"Lieldienu prieki"

Šķaunes tautas namā plkst. 15 - Lieldienu pasākums bērniem, savukārt pieaugušie varēs lustēties Lieldienu diskotēkā no plkst. 21.00, ieejas biļete maksā 1 eiro.

Daugavpils

Jau no 19. aprīļa Daugavpils Vienības laukumā darbosies Lieldienu tirdziņš un tas turpināsies līdz pat 21. aprīlim. Tes būs iespēja iegādāties dažādus amatniecības izstrādājumus, suvenīrus, mājražotāju produkciju un citas svētku veltes. Savukārt bērni savam priekam šajā laikā varēs apmeklēt maksas atrakcijas.

Pirmajās Lieldienās, 20. aprīlī, plkst. 12.00 Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrālē 18. Novembra ielā 66 ikviens laipni ielūgts uz klasiskās mūzikas koncertu. Lieldienu vēsti mūzikā klausītājiem dāvās Jeļena Borele (soprāns) un Elīna Bambāne (klavieres).

Pasākumi savu kulmināciju sasniegs Otrajās Lieldienās, 21. aprīlī, plkst. 12.00 Vienības laukumā, kur notiks gan Daugavpils kultūras iestāžu un biedrību radošo kolektīvu koncerts, darbosies radošās meistarklases, gan arī būs iespēja piedalīties Lieldienu olu krāsošanā, olu ripināšanā un olu kaujās.

Lai vasarā nekostu odi, Vienības laukumā varēs arī kārtīgi izšūpoties lielajās Lieldienu šūpolēs.

Vairāk informācijas par pasākumiem meklējiet www.kultura.daugavpils.lv.

Dobeles novads

21. aprīlī plkst. 13.00 Pokaiņu mežā norisināsies Lieldienu pasākums. Būs jautras rotaļas, mīklu minēšana, olu ripināšana un sadziedāšanās ar folkloras kopu "Leimaņi". Interesanta tikšanās būs ar astrologu un dziednieku Ivo Puriņu un latviskā dzīvesveida piekritēju Lauri Daņilovu, kā arī - ar citiem gaišiem cilvēkiem. Pie svētku ugunskura ikviens tiks pacienāts ar īpašo Pokaiņu tēju.

Gulbenes novads

Lieldienu ieskaņas pasākumi Gulbenes novadā 19. aprīlī:

Kalnienas tautas namā plkst. 12.00 sāksies Lieldienu neparastās sporta spēles bērniem

Lejasciema kultūras namā plkst. 19.00 amatierteātra "Paradokss" pirmizrāde Braiena Frīla lugai "Dejas Lūnasas svētkos". Vakara izskaņā no plkst. 22.00 balle kopā ar grupu "Bruģis".

Beļavas tautas namā plkst. 20.00 pirmizrāde amatierteātra "Mistērija" Jāņa Jaunsudrabiņa lugas "Laipa jeb Ezermaļu krokodils" iestudējumam. Pēc tam balle ar Zinti Krakopu - no plkst. 22.00.

Gulbenes kultūras centra Disko zālē no plkst. 22.00 Lieldienu ballīte kopā ar DJ Japāni. Par videoprojekcijām gādās vīdžejs Kosmoss.

Lieldienu lustes Gulbenes novadā 20. aprīlī:

No plkst. 12 Gulbenē, Spārītes parkā noritēs Lieldienām veltīties sarīkojumi.

Staru kultūras namā plkst. 12.00 ikviens aicināt piedzīvot raibās Lieldienas un iesaistīties visādās svētku izdarīšanās kopā ar zaķi Dari un zaķēniem Mari un Madi.

Lejasciema estrādē plkst. 13.00 ikviens aicināts uz Lieldienu pasākumu pie lielajām šūpolēm.

Kalnienas stacijā Gulbenē plkst. 13.00 sāksies "Lustīgās Lieldienas Bānītī" un turpināsies līdz plkst. 16.45, kad tas atgriezīsies stacijā.

Pie Lizuma kultūras nama no plkst. 12.00 ikviens aicināts uz krāsaino Lieldienu notikšanām - olu ripināšanu un krāsošanu, šūpošanos un dancošanu, lustīga dziedāšanu un mainīšanos ar olām kopā ar Lizuma lauku kapelu, senioru deju kolektīvu "Ozoli" un sieviešu ansambli "Zīle".

Stāmerienas pagastā atpūtas vietā "Lāčauss" no plkst. 13.00 dzirkstīs dažādi Lieldienu pasākumi. Plkst. 13.45 radošās darbnīcas un piedalīšanās "Oliņ boliņ" izdarībās. Līdzi ņemama vismaz viena nevārīta un nekrāsota ola, kā arī krāsotas olas. Plkst. 15.00 atskanēs Lieldienu koncerts, kuru sniegs Baumaņu ģimene no Aizkraukles. Lietus gadījumā pasākums notiks Stāmerienas tautas namā.

Atpūtas parks "Lācītes" no plkst. 11.00 aicina lielos un mazos uz Lieldienu ballīti kopā ar Bitīti Maiju un citiem kukainīšiem:
- krāsosim, ripināsim un meklēsim olas
- būs dažādas spēles un atrakcijas
- vizināsimies zirga mugurā
- Lieldienu zupas ēšana
- dažādu lauku labumu tirdziņš!

Galgauskas kultūras namā plkst. 14.00 ikviens aicināts uz Lieldienām kopā ar Veišu muzikantiem un Galgauskas amatierteātri.

Lizuma kultūras namā plkst. 18.00 Lizuma amatierteātra "Daiva" pirmizrāde
Vila Evana un Artura Valentaina komēdijai "Kaudzēm naudas"

Tirzas kultūras namā plkst. 18.00 ar sirsnīgu koncertprogrammu "...par sievieti!" uzstāsies Santa Zapacka un Harijs Ozols. Turpinājumā - Lieldienu lustes ballē kopā ar "Abulmalas burlaku".

Ikšķiles novads

19.aprīlī plkst. 16 Tīnūžu tautas namā Lielā šūpošanās un danči Lieldienu noskaņās.
21.aprīlī plkst. 16 jauniešu studijas "Āķis" pirmizrāde - Volfgangs Kolhāze un Rita Cimmere "Zivs četratā".

Ikšķilē, pļaviņā pie tautas nama 20.aprīlī plkst. 12 norisināsies Lieldienu pasākums kopā ar LU folkloras deju kopu "Dandari" - iešana rotaļās, dziesmas un dejas, mīklu minēšana, olu krāsošana un priecāšanās par pavasara atnākšanu.

Jaunjelgava

Jaunjelgavā 20. aprīlī plkst. 12.00 laukumā "Pie Lauvas" notiks Lieldienu pasākums "Zaķu ļepatons" Tradicionāli visi kopā krāsosim olas, darināsim zaķa ausis, apgleznosim ģīmīšus skriesimies ar koka kājā, ripināsim olas un organizēsim varenas olu kaujas, pulcēsimies skaistāko olu parādē un jautri svinēsim Lieldienas.

Sērenes tautas namā 20.aprīlī plkst.22.00 - Lieldienu balle. Spēlēs grupa "Nakts ekspresis" Ieeja – 2,85 eiro. Vietu pie galda lūgums iepriekš rezervēt pa tālr.26495467 (Rudīte) vai 65122698 (Aija), vai personīgi Sērenes pagasta pārvaldē.

Secē trīs pasākumi:

18.04. plkst. 12.00 Lieldienu pasākums ģimenēm ar bērniem "Lieldienu zaķa draiskošanās". Krāsoto olu izstāde, konkursi, spēles, sejiņu apgleznošana, foto ar Lielo Zaķi

20.04. plkst. 20.00 Pavasarīgs Ainara Bumbiera koncerts "Lai pavasaris pasmaida mums". Ieejas maksa: 2 eiro.

20.04. plkst. 22.00 Lieldienu balle kopā ar Ainaru Bumbieri. Ieejas maksa: 3 eiro.

Daudzevā pie pagastmājas 20.aprīlī plkst. 14.00 – Lieldienas lieliem un maziem! Lietus gadījumā pasākums notiks saieta namā.

Staburagā 20.aprīlī plkst.13.00 Vīgantes parka estrādē aicināti lieli un mazi uz pasākumu "Glabāsim Lieldienu saulīti sirdī!". Olu ripināšana, šūpošanās, skaistāko Lieldienu olu izvēlēšanās un dažādas jautras aktivitātes.

Sunākstē 20. aprīlī Lieldienu prieki - plkst.11.00 Sunākstes pagasta bērnu laukumā Lieldienu zaķis aicina lielus un mazus uz svētku pasākumu "Nāc, sagaidīsim Lieldienas visi kopā!" ar dziesmām, rotaļām, olu ripināšanu un citām jautrām izdarībām. (Sliktos laika apstākļos pasākums notiks saieta namā).
Plkst.22.00 Sunākstes saieta namā Lieldienu groziņballe. Par deju mūziku gādās grupa "Rasa". Ieejas maksa 2 eiro.

Jēkabpils novads

Lieldienu lustes Jēkabpilī

Jēkabpils pilsētā šonedēļ norisināsies vairāki Lieldienām veltīti
pasākumi.

Lielus un mazus bērnus 16. aprīlī no plkst. 16.00 līdz 19.00 aicinām uz kopīgu gatavošanos Lieldienu sagaidīšanai bērnu brīvā laika pavadīšanas klubā "Laipa", Nameja ielā 16-78. Radošajās darbnīcās bērni un jaunieši kopā ar pasniedzējām gatavos Lieldienu rotājumus un krāsos olas.

Jēkabpils Vēstures muzejā, kā ikkatru gadu, Lieldienas svētkus gaidot, interesenti tiek gaidīti uz gardēžu pēcpusdienu. 17.aprīlī plkst. 17 galdā tiks celti Lieldienu svētkiem raksturīgie gardumi, kuru pagatavošanas tradīcijas nākušas kā no senām, tā arī mūsu dienām. Pasākuma laikā katram būs iespēja piedalīties olu krāsošanā. Dalības maksa pasākumā Krustpils pilī - 1.42 eiro, vēlama iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 65221042.

Savukārt 20.aprīlī pl. 14 ikviens pilsētnieks un pilsētas viesis būs gaidīts Krustpils saliņā. Tur ar folkloras kopu "Rati" tiks ieskandinātas un iedancotas Lieldienas. "Krustpils saliņā paredzēta šūpošanās, kaulēšanās, olu krāsošana un ripināšana. Uzstāsies mazie Jēkabpils dejotāji un dziedātāji, būs iespēja vizināties ar poniju un zirgiem, kopīgi gatavot Lieldienu putru, piedalīties zaķu skrējienā un citās aktivitātēs," informē Krustpils kultūras nama pasākumu organizatore Z.Dzintare.

Līdz aprīļa nogalei Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā, ir apskatāms pilsētas svētku noformējums – unikāli vides objekti olu formā "Optiskās ilūzijas". Ornamentus uz šiem objektiem radījušas divas profesionālas mākslinieces – Jolanta Ābele un Sanda Mālniece.

Lielās dienas svinības Jēkabpils novadā

20. aprīlī Ābeļu pagasta laukumā pie šūpolēm plkst. 10.00 Lieldienu pasākums pirmsskolas vecuma bērniem sadarbībā ar Bērnu dienas centru - šūpošanās, olu ripināšana, mīklu minēšana, atrakcijas.

20. aprīlī Dunavas skolas tradīciju zālē plkst. 17.00 sāksies "Lieldienu jampadracis". Līksmošanās, danči un dažādas Lieldienu izdarības kopā ar folkloras kopu un danču klubu "Dyrbyni" un pagasta pašdarbības kolektīviem.

20. aprīlī Dignājas pamatskolas zālē plkst. 22.00 Lieldienu groziņballe kopā ar grupu "Pēc Pusnakts"

21. aprīlī pie Dignājas pamatskolas plkst. 11.00 noritēs "Lieldienu jampadracis":
• Pavasara saulgriežu danči un dziesmas;
• Lieldienu olu kaujas un spēles;
• Šūpošanās;
• Pavasara saulgriežu gadatirgus.

20. aprīlī Leimaņu tautas namā plkst. 18.00 Lieldienu koncerts "Ai lielāi Lieladiena". Taču 21.00 te sāksies Lieldienu balle kopā ar apvienību "Viesturs & co".

20. aprīlī Rubenes kultūras namā plkst. 20.00 Lieldienu koncerts "Pati saule tevi gaida". Piedalās kultūras nama pašdarbības kolektīvi. Savukārt pieaugušie lustētāji no plkst. 22.00 aicināti uz Lieldienu groziņballi kopā ar Jāni Ancānu.

21. aprīlī Zasas kultūras namā plkst. 13.00 sāksies pasākums-koncerts "Saule kāpa augstu kalnu". Koncertā piedalās bērnu dramatiskais kolektīvs "Maskas", bērnu ansamblis "Smaidiņi", bērnu deju kolektīvi "Solītis" un "Dzirnupīte". Ikviens tāpat ielūgts piedalīties Lieldienu kompozīciju izstādē. 

Pēc koncerta varēsi lustēties un piedalīties dažādās aktivitātēs - olu ripināšanā, olu kaujās, šūpoties, vilkt virvi, startēt gaiļu cīņās. Kopā izgatavosim putnu būrīšus, kurus varēs izlikt mežā, savā dārzā vai lauku sētā.

Jūrmala

Kultūras pasākumi Jūrmalā no 14. līdz 28. aprīlim

Lielā diena Jūrmalā 20. aprīlī:

Kauguru kultūras nama pagalmā plkst. 12.00 tiks izrādīts Jūrmalas teātra rotaļu uzvedums "Brīnumzeme". Uzstāsies deju kolektīvi "Vēlreiz", "Zālīte", "Ābelīte", "Vizmiņa". Muzicēs duets "Karakums". Jautrības stafetes visai ģimenei. Vistu un trušu izstāde. Radošās darbnīcas. Olu ripināšana (līdzi ņemt pašu krāsotas olas). Šūpošanās.

Jūrmalas Brīvdabas muzejā: plkst. 13.00 Lieldienas zvejnieku sētā kopā ar folkloras kopu "Vilcenes". Programmā Lieldienu svinēšanas rituāli un rotaļas, radošās darbnīcas, izstāde "Trusis un citi", putnu būrīšu izgatavošana un šūpošanās.

Mellužu estrādē plkst. 15.00 - koncertizrāde visai ģimenei "Brīnumskapis".

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Kandavas novads

Lieldienu aktivitātes Matkulē:

19. aprīlī plkst. 14.00 pie kultūras nama noritēs Pirmslieldienu satikšanās. Te būs radošās darbnīcas, kur varēs izgatavot skaistāko Lieldienu olu (līdzi jāņem divas izpūstas olas), cept pankūkas, degustēt mājās gatavotus ievārījumus un par labāko našķi saņemt galveno balvu - zelta olu.
Plkst. 17.00 kultūras namā - būs latviešu animācijas filmu seanss bērniem, ieejas biļete maksā 1 eiro.
Plkst. 18.30 kultūras namā izrādīs latviešu kinofilma "Džimlai Rūdi Rallallā!", ieejas biļete - 2 eiro.

20. aprīlī plkst.11 Mārtiņa graviņā -
• Šūpošanās;
• Olu ripināšana;
• Jautras stafetes ar jēlām olām;
• Skrējiens apkārt Baznīckalniņam;
• Šautriņu mešana;
• Olu meklēšana;
• Atrakcija ar ūdens bumbām.

Lieldienu lustes Vānē 20. aprīlī:
Plkst. 11.00 atpūtas parkā "Spāres" ikviens aicināts uz sarīkojumu "Re, kur nāca Liela diena!" - lustēties kopā ar vidējās paaudzes deju kolektīvu "Sadancis", jauniešu deju kolektīvu "Imuliņa" un citiem pašdarbības kolektīviem. Tepat notiks arī lielā olu ripināšana un Lieldienu zaķa radošā darbnīca 

Lieldienu sarīkojumi Zemītē 20. aprīlī:

Plkst. 11.00 Zemītes tautas namā ikviens aicināts uz amatierkolektīvu koncertu
Plkst. 12.00 pie tautas nama - noritēs spēles un atrakcijas

Aktivitātes Valdeķos 20. aprīlī:

Plkst. 11.30 Valdeķu kultūras namā notiks amatierkolektīvu koncerts, kurā priekšnesumus sniegs bērnu vokālais ansamblis, ansamblis "Do-Re-Mi", Kandavas Mākslas un mūzikas skolas tautas mūzikas ansamblis. Pēc koncerta turpināsies lustes ar olu ripināšanu un šūpošanos pie kultūras nama.

Lieldienu pasākumi Zantē 20. aprīlī:

Plkst. 12.00 Zantes kultūras namā sāksies Lieldienu ieskandināšana. Notikumu ar dziesmām un dejām "izkrāsos" bērnudārza un skolas bērni, Zantes amatierteātra pirmizrāde R.Kalvāns "Vienīgais vīrietis"; tradicionālā olu izstāde "Krāšņākā Lieldienu ola 2014"; jautras atrakcijas un loterija (labos laika apstākļos estrādē pie šūpolēm, lietus gadījumā – kultūras namā.

Sarīkojumi Cērē 20. aprīlī:

Plkst. 12.00 pie Cēres pamatskolas gados jaunākie Lieldienu sagaidītāji varēs baudīt bērnu kolektīvu dziesmotus priekšnesumus, kā arī noskatīties bērnu teātra kolektīva uzvedums "Apmaldījies lācēns", doties spēlēs un rotaļās un iesaistīties citās Lieldienu aktivitātēs.

Lieldienu lustes Kandavā 20. aprīlī:

Plkst. 13.00 Kandavas promenādē ikviens aicināts uz jauno šūpoļu iešūpošanu kopā ar folkloras kopu "Virza" no Brocēniem, kam sekos Kandavas amatierkolektīvu koncerts, priekšnesumus sniegs tautas mūzikas ansamblis, vidējās paaudzes deju kolektīvs "Ozolāji", senioru deju kolektīvs "Kandavnieks". Lustes turpināsies ar olu ripināšanu, olu kaujām un citām sportiskām aktivitātēm.

Kārsavas novads

17. aprīlī, Kārsavas novada domes ēkā no plkst. 9.00 līdz plkst. 12.00 Lieldienu tirdziņš
Dalību var pietikt pa tālr. 29327265 vai epastu turisms@karsava.lv.

20.aprīlī Malnavā plkst. 15.00 Lieldienu Jampadracis Malnavas ciemata bērnu laukumā.

20. aprīlī Mērdzenes kultūras namā plkst. 19.00 Lieldienu koncerts, savukārt no 18.00 aplūkojama rokdarbu izstāde, bet plkst. 22.00 sāksies Lieldienu balle kopā ar Edgaru Čiževski.

20. aprīlī Malnavas muižas zālē plkst.22.00 Lieldienu balle.

20.aprīlī Mežvidu kultūras namā plkst. 11.00 sāksies Lieldienu zaķu maratons, turpinājumā - plkst.13.00 svētku koncerts un skrējēju sveikšana.

21.aprīlī Kārsavas kultūra namā no plkst. 12.00 Starpnovadu Teātru festivāls "Domu Teātris"
Piedalās Isnaudas, Blontu, Rogovkas, Salnavas un Kārsavas amatierteātri.

20. aprīlī Salnavas kultūras namā plkst. 20.00 Lieldienu koncerts. Plkst. 22.00 uz balli ielūdz A. Lipskis.

Kocēnu novads

Piektdien, 18. aprīlī, Dikļu kultūras un tūrisma informācijas centrā plkst. 14.00 notiks koncerts lieliem un maziem "Klausījos, brīnījos, kas aiz kalna gavilēja!".

Sestdien, 19. aprīlī, Vaidavas kultūras un amatniecības centrā plkst. 17.00 notiks Lieldienu koncerts "Liela diena atnākusi", kurā uzstāsies senioru deju kopa "Feja", jauktais koris "Vaidava" un vidējās paaudzes deju kolektīvs "Savieši". Savukārt plkst. 21.00 te sāksies svētku balle kopā ar grupu "Siluets" (grupas "Vaidava" dalībnieki).

Lieldienās, svētdien, 20. aprīlī, Kocēnu pagasta centrā, laukumā pie Kocēnu novada domes administrācijas ēkas, no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 norisināsies pasākums "Kocēnu pavasaris 2014". Te noritēs tradicionālais uzņēmēju, zemnieku un amatnieku produkcijas tirdziņš, kurā šobrīd pieteikušies jau vairāk nekā 30 tirgotāju. Būs dažādas atrakcijas, konkursi, radošās darbnīcas, šūpošanās lielajās šūpolēs, bērnus un pieaugušos iepriecinās dzīvnieciņi aplokā. Pasākuma laikā notiks loterija apmeklētājiem, bērni bez maksas varēs atpūsties piepūšamajās atrakcijās. Bērnus rotaļās iesaistīs Aprīļa Zaķis un Cālīte Zeltīte. Aicinājums līdzi ņemt krāsotu olu. Vairāk informācijas www.kocenunovads.lv.

Svētdien, 20. aprīlī, Kocēnu kultūras namā plkst. 21.00 notiks Pavasara balle kopā ar grupu "Kokmuižas muzikanti", ieejas biļete maksā 2,85 eiro. Apmeklētāju ērtībām zālē būs izvietoti galdiņi, darbosies bārs.

Svētdien, 20. aprīlī, Dikļos Vika pasaku parkā plkst. 9.00 norisināsies Lieldienu modināšanas pasākums kopā ar folkloras kopu "Endzelīte".

Svētdien, 20. aprīlī, Bērzaines centrā plkst. 11.00 notiks Lieldienu iešūpošana kopā ar Bērzaines tautas nama jauniešu deju kolektīvu "Akcents" un Dikļu kultūras un tūrisma informācijas centra folkloras kopu "Endzelīte".

Svētdien, 20. aprīlī, Zilākalna kultūras namā plkst. 13.00 notiks Lieldienu svinēšana "Nu atnāca Lieldieniņa ar raibām oliņām".

Svētdien, 20. aprīlī, Bērzaines tautas namā plkst. 21.00 notiks karaokes vakars. Ieeja - 1,42 eiro.

Kokneses novads

Lieldienu lustes Kokneses novadā:

20. aprīlī plkst. 12.00 Koknesē, Zaļā tirgus laukumā, notiks Lieldienu pasākums "Lieldienu rītā - sarkana saule". Apmeklētājus priecēs pašdarbības kolektīvu koncerts, bet vēlāk visi aicināti uz olu ripināšanu, šūpošanos un dažādām Lieldienu izdarībām.

20. aprīlī plkst. 12.00 Bebros, pie tēlnieka V.Jākobsona muzeja "Galdiņi" - Lieldienu pasākums "Zinu, zinu, bet neteikšu!".

20. aprīlī plkst. 12.00 Lieldienu pasākums ar rotaļām un olu ripināšanu Iršos, bērnu rotaļu un atpūtas laukumā.

Lai dvēselē gaiši Lieldienu svētki!
Aicinām apmeklēt Lieldienu dievkalpojumus!

Kokneses Romas – katoļu draudzes baznīcā:
18. aprīlī plkst.10.00 – Krusta pagodināšanas dievkalpojums
19. aprīlī plkst. 10.00 – Vigīlijas sv. Mise
20. aprīlī plkst. 11.00 – Rezurekcija, procesija, Lieldienu sv. Mise

Vecbebru Svētās Ģimenes Romas katoļu baznīcā
19. aprīlī plkst. 00.00 – Vigīlijas sv. Mise
21. aprīlī plkst. 15.00 – sv. Mise

Iršu katoļu baznīcā
21. aprīlī plkst. 11.00 – sv. Mise

Kokneses evanģeliski luteriskajā baznīcā
17. aprīlī plkst. 19.00 – Zaļās Ceturtdienas dievkalpojums
18. aprīlī plkst. 19.00 – Lielās Piektdienas dievkalpojums
19. aprīlī plkst. 21.00 un 00.00 – Klusās Sestdienas dievkalpojumi
20. aprīlī plkst. 10.00 – Lieldienu dievkalpojums

Krimuldas novads

Turaidas muzejrezervātā laukumā pie muižas kalpotāju mājas Otrajās Lieldienās, 21. aprīlī, plkst. 14.30 tiks svinēti Lieldienu svētki "Spīdi nu, saulīte!", kur tautas tradīcijas izdzīvot brīvā dabā aicināti lieli un mazi.

Svētki sāksies ar lielo šūpoļu atvēršanas rituālu, pavasara rotāšanas dziesmām un saimnieku šūpošanu. Kopā ar muzejrezervāta speciālistiem un Siguldas folkloras kopu "Senleja" kā senos laikos tiks krāsotas olas, notiks olu kaujas un ripināšanas sacensības, kā arī tiks spēlētas tautas spēles. Ikviens tiks izšūpots šūpolēs, tāpēc aicināts ņemt līdzi krāsotu olu, ko pateicībā dot šūpotājiem, kā arī šūpoļu rotāšanai līdzi ņemt plaucētus bērzu zarus un pūpolus. Kā katru gadu tiks izspēlēta tik iemīļotā podu sišana, kuras simboliskā nozīme slēpjas skauģu un nelabvēļu raidīto domu atvairīšanā. Dziesmās tiks daudzināta saule un būs iespēja izzināt senās Lieldienu tradīcijas.

Lieldienu brīvdienās no 18. līdz 21. aprīlim būs atvērta arī Turaidas baznīca. Ikviens aicināts vērot pavasara atnākšanu no Turaidas pils Galvenā torņa skatu laukuma, kā arī izzināt vēsturi Turaidas pils rietumu korpusa ekspozīcijās.

Kuldīgas novads

Gan Kuldīgā, gan apkaimē ir plašas izvēles iespējas, kā sagaidīt un pavadīt Lieldienas.

Kuldīgas Pilsētas dārzā 20. aprīlī plkst. 12.00 notiks pasākums visai ģimenei. Labā omā zinātkārie un darboties gribošie tiek aicināti tikties, lai dziedot, dejojot, oliņas ripinot, žagariņu ligzdas vijot, zaķim garas ūsas pinot un kārtīgi izšūpojoties, godam nosvinētu Lieldienas! Ieeja: bez maksas.

Kuldīgas Svētās Trīsvienības Romas katoļu draudze aicina uz Lieldienu procesiju – reliģiska rakstura gājienu. Gājiens notiks 20.aprīlī no plkst. 11.00 līdz 11.30 no Kuldīgas Svētās Trīsvienības Romas katoļu draudzes baznīcas. Tālāk gājiens vedīs pa Raiņa ielu, Liepājas ielu, Baznīcas ielu, Tirgus ielu un pa Raiņa ielu atgriezīsies Kuldīgas Svētās Trīsvienības Romas katoļu draudzes baznīcā. Aicināts ikviens!

Ēdolē laukumā pie kultūras nama 20. aprīlī plkst. 11.00 sāksies Lieldienu jampadracis. Stundu vēlāk, plkst. 12 turpināsies Lieldienu tirdziņš mūzikas skaņās. Spēlēs un dziedās muzikanti no Ēdoles. Tirgot gribētājiem pieteikties pa tālr. 29688001.

17. aprīlī plkst. 19.00 Gudenieku kultūras namā notiks koncerts "Ak, pavasar, ak, pavasar", kurā piedalīsies gan pašmāju, gan kaimiņu pagasta kolektīvi. Ieeja brīva.

20. aprīlī plkst. 10.00 Kabiles Saieta nama dārzā – Lieldienas Kabilē. Līdzi jāņem krāsotas un svaigas olas un Lieldienu kompozīcija izstādei, kas tiks veidota uz vietas. Radošās darbnīcas, spēļu spēlēšana un seno tradīciju izzināšana.
21. aprīlī 11.00 Kabiles baznīcā – Lieldienu gaviļu dievkalpojums.

21. aprīlī 13.00 Kurmālē, Priedainē "Bangās" 2 – Anitas Grīnieces ludziņa "Velnēna pārvērtības". Pēc izrādes - radošā darbnīca bērniem un viņu vecākiem "Olu krāsošana". Līdzi jāņem baltas vārītas olas.

20. aprīlī 15.00 laukumā pie Pelču tautas nama – "Lieldienu pasākums". Luga pagasta bērnu sniegumā, A.Grīniece "Velnēna pārvērtības" un radošās darbnīcas.
20. aprīlī 21.00 Pelču tautas namā – atpūtas vakars. Par mūziku gādās Gints no Matkules. Biļetes iepriekšpārdošanā pagasta pārvaldē - 2 eiro, balles dienā - 3 eiro.

17. aprīlī 12.00 Rendā Lieldienu zaķu skola kopā ar Lieldienu zaķi – olu krāsošana, ripināšana, rotaļas un atrakcijas. Ieeja brīva.

16. aprīlī 16.00 Rumbas "Bukaišos" – gardēžu sanākšana. Mācīsimies gatavot Lieldienu pashu un Rita Kuzņecova dalīsies iespaidos par ceļojumu uz Jeruzalemi.
19. aprīlī 13.00 Rumbas "Bukaišos" – tikšanās ar Sv.Annas draudzes mācītāju Mārtiņu Burki-Burkevicu.
21. aprīlī 11.00 Mežvaldē, 13.00 Ventas ciematā un 15.00 Novadniekos iešūposim Lielo dienu.

17. aprīlī 15.00 Snēpeles kultūras namā – "Gaidīsim Lieldienas"; pagasta estrādē – Lielais Zaķis, bērnu deju kolektīvs un viņu draugi no Kalvenes aicina uz svētku gaidīšanas pasākumu.
20. aprīlī 14.00 Snēpeles luterāņu baznīcā – Lieldienu dievkalpojums.

21. aprīlī 13.00 Turlavas kultūras namā – Kurmāles amatierteātra izrāde "Līnis murdā". Plkst. 14.00 estrādē – pašdarbnieku priekšnesumi, olu ripināšana, olu vārīšana lielajā katlā (līdzi ņemt nevārītu olu). 15.00 dziedāsim karaoke (varēs balsot par labāko dziedātāju. Līdzi ņemt olas balsošanai).

21. aprīlī 12.00 Vārmes atpūtas parkā "Aizupītes" – Lieldienu pēcpusdiena bērniem. Atrakcijas un rotaļas ar līdzi paņemtajām Lieldienu olām.

Liepāja

Lielajā piektdienā, 18. aprīlī, Liepājas Pētertirgū plkst. 12.00 Lieldienu jampadracis bērniem. Šūpošanās, olu ripināšana un Lieldienu tradīciju izzināšana kopā ar Zaķiem no "Beztemata".

Lielajā piektdienā, 18. aprīlī, Sv.Trīsvienības katedrālē no plkst. 18.00 līdz plkst. 19.30 norisināsies nu jau par tradīciju kļuvušais ekumeniskais Krusta ceļa gājiens cauri visam pilsētas centram, kas katru gadu vieno aptuveni 500 dažādu tautību, konfesiju un reliģisko uzskatu cilvēkus. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad gājiens sāksies ar lūgšanu Sv.Trīsvienības katedrālē, Lielā ielā 9, un beigsies ar lūgšanu Sv.Jāzepa katedrālē, Rakstvežu ielā 13. Tradicionālajā Krusta ceļā ir paredzētas 14 apstāšanās vietas jeb stacijas lūgšanām.

19. aprīlī Kungu ielas radošajā kvartālā plkst. 11.00 norisināsies Lieldienu sarīkojums ar dziesmām un tirgošanos, ar karstas zupas vārīšanu uz ugunskura un meistardarbnīcām. Skanot āmuru rīboņai un bērnu jautrajām čalām, ikviens pasākuma apmeklētājs, pieredzējuša speciālista vadībā, varēs iemācīties izgatavot savu putnu būrīti strazdam vai zīlītei. Rūpēsimies par mazajiem putniem un palīdzēsim tiem uzcelt mājvietu!

Lieldienas Kungu ielas kvartālā "Nākat lieli, nākat mazi Lielo dienu lūkoties" aicinās ikvienu sajust pavasara noskaņu tirdziņā, iegādāties mājražotāju gardumus, iemācīties krāsot olas, piedalīties olu kaujās. Notiks Lieldienu jampadracis kopā ar zaķi Janci, kas aicinās bērnus darboties radošajās darbnīcās. Varēsiet ieklausīties arī postfolkloras grupas "Zari" muzikālajā vēstījumā un baudīt uz pavarda gatavoto gardo svētku zupu.

Plkst. 12.00 tirdzniecības centrā "BAATA" Lieldienu Zaķu vadībā visi aicināti uz jautrām Lieldienu izdarībām, kurās kopīgi zīmēsim, krāsosim, nodarbosimies ar rokdarbiem, kā arī izkustēsimies. Būs arī pārsteigumi un saldas balviņas dalībniekiem. No 18. līdz 19. aprīlim te noritēs arī trušu izstādē. Būs apskatāmi visdažādāko šķirņu truši: Oranžais Rex, Burgundas, Tīringas, Tauriņtrusis, Lielais gaišais sudrabotais, un citu šķirņu pārstāvji.

20. aprīlī Liepājas Jūrmalas parka Bērnu laukumā plkst. 12.00 visi laipni ielūgti svinēt Lieldienas Pasaku zemē - Liepājas Jūrmalas parka Bērnu laukumā, kurā būs gan izrāde bērniem, gan tiks dziedātas dziesmas un dejotas dejas. Te "Mazajā lauku sētā" varēs apskatīt gan trušu, pīļu un zosu ģimenes, gan dažādu šķirņu vistas un gaiļus kā arī sabužināt poniju un vizināties zirga pajūgā, bet Lieldienu Zaķi visus aicinās piedalīties atrakcijās un rotaļās.

Limbažu novads

Lieldienu nedēļā Limbažu novadā paredzēta plaša svētku programma.

17.aprīlis

Plkst. 14.00 Skultes pagasta "Cepļos" cepļa izņemšana.
Plkst. 15.00 Igates pilī atklās Limbažu fotokluba izstādi "Vidzemes vējš". Igatē eksponēs četru autoru – Imanta Kronberga, Sintijas Papiņas, Andreja Komarova un Guntara Vītola – 37 fotogrāfijas. Tajās dominējošie ir jūras, vēja un Vidzemes piekrastes motīvi.
Plkst. 18.00 Igates Sv. Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīcā Svētā Vakarēdiena dievkalpojums, kalpo luterāņu mācītājs Māris Lukaševics

18.aprīlis

Plkst. 10.00 Limbažu evaņģēliski luteriskā baznīcā Dievkalpojums Lielajā Piektdienā
Plkst. 11.00 Augstrozes baznīcā Lielās Piektdienas Dievkalpojums
Plkst. 13.00 Umurgas evaņģēliski luteriskā baznīcā Lielās Piektdienas Dievkalpojums

19.aprīlis

Plkst. 11.00 Vidrižu sporta hallē "Lieldienu kauss florbolā".
Plkst. 13.00 pie Vidrižu Saieta nama Šūpošanās, olu kaujas un citas jautras aktivitātes.
Plkst. 13.00 Sabiedriskajā centrā "Bīriņi" Lieldienu pasākums sadarbībā ar Bīriņu bibliotēku: Vērtēsim, ripināsim olas, iesim atrakcijās, piedalīsimies konkursā – Pavasara simbols – simbols, ar ko asociējas pavasaris – oriģināls, izpildīts jebkādā tehnikā.
Plkst. 14.30 Vidrižu Saieta namā mazo vokālistu koncerts "Mazo dziesmas pavasarim".
Plkst. 23.00 Igates Sv. Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīcā Lieldienu gaidīšanas nakts dievkalpojums
Plkst. 23.30 Limbažu evaņģēliski luteriskā baznīcā Lieldienu nakts dievkalpojums

20.aprīlis
Plkst. 10.00 Limbažu evaņģēliski luteriskā baznīcā Lieldienu dievkalpojums
Plkst. 11.00 Limbažos Vienības parkā notiks lielā šūpošanās
Plkst. 11.00-14.00 Šūpošanās, olu ripināšana un krāsošana Limbažos pie pilsdrupām. Dalības maksa: krāsota ola
Katvaru pagasta Pociemā Lieldienu pasākums. Koncerts un sportiskās aktivitātes bērniem un ģimenēm.
Plkst. 11.00 Augstrozes baznīcā Lieldienu dievkalpojums
Plkst. 11.00 Igates Sv. Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīcā Lieldienu dievkalpojums, kalpo luterāņu mācītājs Māris Lukaševics. Pēc dievkalpojuma Limbažu koklētāju ansambļa "Kokle" jubilejas ieskaņu koncerts
Plkst. 11.00 Viļķenes kultūras namā Lieldienu pasākums.
Plkst. 12.00 pie Skultes kultūras integrācijas centra Lieldienu koncerts, piedalās - lieli un mazi Skultes dejotāji un dziedātāji. Visi kopā sveiksim sauli, lai veiksme mūs vadītu visu gadu, pušķosim šūpoles un šūposimies uz nebēdu, lai vasarā nekostu odi, dižosimies ar līdzpaņemtām krāsotām olām, dāvināsim un ripināsim tā kā jau Lieldienās pieņemts, būs olu ripināšana, mešana, nešana, cīkstēšanās ar olām, to ēšana un pilnīgi noteikti arī mainīšanās ar olām, dancosim, iesim rotaļās.
Plkst. 13.00 Umurgas evaņģēliski luteriskā baznīcā Lieldienu dievkalpojums
Plkst. 14.30 Umurgas dīķmalā pie šūpolēm: Lieldienu svinēšana kopā ar folkloras grupu "Cielava" no Salacgrīvas.
Plkst. 17.00 Igates Sv. Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīcā Lieldienu Svētā mise, priesteris Modris Lācis

21.aprīlis
Plkst. 13.00 Ozolaines atpūtas laukumā Lieldienu atzīmēšana kopā ar folkloras kopu "Airi". Cienāsimies ar gardu putru, ripināsim olas, piedalīsimies jautrības stafetēs.
Plkst. 13.00 Pāles kultūras namā amatierteātra "Azarts" skeču parāde.
Plkst. 14.00 Pālē pie kultūras nama - "Nāc nākdama, Lieldieniņa!" kopā ar folkloras kopu "Cielavas".

Pārgaujas novads

Nu jau vairākus gadus Pārgaujas novadā ir tradīcija Lieldienas svinēt Rozulā, kur aizvien pulcējas lielie un mazie svinētāji. Šogad Lieldienu svinības ieplānotas ikvienā novada pagastā un svētku noskaņa tiks uzturēta trīs dienas.

Sestdien, 19. aprīlī, Straupes tautas namā plkst. 13.00 apskatāma iedzīvotāju rokdarbu un sieviešu kluba "Dzirkstelītes" darbu izstāde, kā arī iespēja piedalīties Liedlienu radošajās darbnīcās. Plkst. 19.00 tautas namā sāksies Straupes teātra kolektīva "Sapņojums" izrāde "Antons un Anna".

Svētdien, 20.aprīlī, Stalbes tautas namā plkst. 11.00 visi aicināti uz Lieldienu laika riktēm pie Stalbes tautas nama: mutes mazgāšana, olu meklēšana, mīklu minēšana un zupas vārīšana. Savukārt plkst. 13.00 Rozulā tradicionālais Lieldienu jampadracis tuviem un tāliem ciemiņiem kopā ar amatierteātri "Rozbeķēni" un vidējās paaudzes deju kolektīvu "Straupe".

Pirmdien, 21.aprīlī, Auciemmuižā plkst. 13.00 uz Lieldienu svinēšanu aicina jauniešu biedrība "Vari un dari". Atrakcijas un radošās darbnīcas bērniem, šūpošanās, Lieldienu olu skaistumkonkurss un tikšanās ar Lieldienu zaķi.

Uz pasākumiem līdzi ņemam kādu olu un pilnu somu labu omu!

Pāvilostas novads

Lieldienu nedēļas pasākumi Pāvilostas novadā.

17.aprīlī plkst. 18 Pāvilostas pilsētas kultūras namā notiks Lieldienu ieskaņas pasākums - iedziedāsim lieldienas, šūposimies, iesim rotaļās un darbosimies radošās darbnīcās. Liepājas leļļu teātris iepriecēs ar izrādi "Saldais sapnis".
Ieeja bez maksas.

20.aprīlī plkst. 12 Vērgales kultūras namā - Lieldienu lustes. Lieldienu iedziedāšana, uzvedums "Kas krāso olas?", šūpošanās, dažādas izdarības ar olām, rotaļas un atrakcijas, "zaķu" skrējiens, pantāga cepšana un veselības tēja. Izstāde - Lieldienu zaķis un olas kartiņās, zīmējumos, izšuvumos, dažādos dekoros...
Ieeja bez maksas.

Pļaviņu novads


Svētdien, 20. aprīlī no plkst. 13
Odzienas muižas
saimnieki sadarbībā ar Pļaviņu novada pašvaldību jau trešo gadu pēc kārtas aicina ikvienu interesentu no tuvienes un tālienies svinēt kopā pavasara gaišākos svētkus – Lieldienas.

Svētku norisi muižas parkā, iesaistot sanākušos viesus, vadīs pieredzējušie jēkabpilieši Dace Kalniņa-Aleksandrova un Valdis Aleksandrovs. Būs gan dejas un rotaļas, gan pantāga cepšana un olu kaujas, gan arī neiztrūkstošā Lieldienu šūpošanās. Par mūziku un dejām rūpēsies Vita Talla un dancotāji no Rīgas. Svinību viesi aicināti ierasties ar skaisti izkrāsotām Lieldienu olām. Arī šogad notiks konkurss, un skaistākās, oriģinālākās olas īpašnieku sagaida lieliska pārsteiguma balva (pieteikšanās līdz plkst. 14.00).

Šie svētki būs nozīmīgi arī ar vēl kādu vēsturisku notikumu – pirmo reizi patiesi laba alus pazinējiem būs iespēja iegādāties un nobaudīt jauno Odzienas muižas alu! Eila tipa alus pēc vairāk kā divu gadu alus receptes un darināšanas veida meklējumiem ir gatavs doties tautās. Būs unikāla iespēja satikt gan Odzienas muižas brūža vadītāju, gan pašu aldari un klātienē pārrunāt alus garšas nianses. Papildus būs pieejami arī citi dzērieni un arī gardas uzkodas, darbosies lauku virtuve, bet no plkst. 16.00 būs atvērta muižas krogusmāja, kurā muzicēs "Duets Sandra".

Rauna

20. aprīlī Raunas evanģēliski luteriskajā baznīcā plkst. 10.00 ikviens aicināts uz Kristus Augšāmcelšanās dievkalpojumu.

20. aprīlī Raunas pagasta bērnu rotaļu laukumā sāksies lielās Lieldienu lustes!. Plkst. 12.00 būs koncerts – piedalās jauniešu centra "Pagrabiņš" jaunieši, Raunas vidusskolas skolēni, dāmu deju kopa "Kņopienes.lv". Savukārt no plkst. 12.00 būs iespēja ripināt olas, šūpoties, krāsot olas senču garā, atvērta būs arī radošā darbnīca bērniem. No plkst. 13.00 Lieldienu rotaļu programma mazajiem un lielajiem kopā ar Zaķi un Ezi.

Rēzekne

Tuvojoties Lieldienām, no 14. līdz 27. aprīlim Rēzeknē – skvērā pretī "Rimi" izvietotas interaktīvas vides instalācijas, kur paši mazākie varēs jautri izšūpoties, bet kopā ar lielajiem varēs rīkot olu ripināšanas sacensības un fotografējoties pārtapt par jautriem pavasara zaķiem. Festivāla parkā no 18. līdz 21. aprīlim darbosies Lieldienu tirdziņš, kur varēs iegādāties gan amatnieku darinājumus, gan arī dažādus lauku labumus svētku galdam.

Ikviens aicināts izrotāt arī savu māju, jauniešu iniciatīvu centrā "Draugu centrs" (Atbrīvošanas aleja 166) četras pēcpusdienas – no 14. līdz 17. aprīlim – plkst. 16.00 notiks radošā darbnīca jauniešiem, kur varēs apgūt jaunas idejas svētku noskaņas radīšanai istabā.

Latgales Kultūrvēstures muzejā sestdien, 19. aprīlī, no plkst. 10.00 līdz 15.00, ģimene kopā var doties baudīt mākslas burvību un dziļāk iepazīt gan pieredzējušā mākslinieka Osvalda Zvejsalnieka emocionāli piesātinātās un košās gleznas izstādē "Terra vitae", gan topošo jauno Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles studentu mācību darbus par dažādām mūsdienu aktuālām tēmām izstādē "Nāc un redzi!". Tāpat apskatāma būs arī pastāvīgā ekspozīcija "Rēzekne laikmetu griežos" un Latgales keramikas ekspozīcija "Māla un uguns pārvērtību radīts brīnums".

Latgales vēstniecībā GORS pirmssvētku nedēļā var baudīt spilgtas mūzikas pērles – 15. aprīlī plkst. 19.00 Rēzeknē uzstāsies ērģelniece Iveta Apkalna un valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un koncertā tiks ieskandinātas jaunās digitālās ērģeles "Johannus Ecclesia", bet 19. aprīlī plkst. 18.00 ar koncertuzvedumu "Aktrise" par teātra un kino leģendu Marlēnu Dītrihu viesosies Raimonds Pauls un Latvijas Nacionālā teātra aktieri Madara Botmane un Juris Jope.

Otrajās Lieldienās, 21. aprīlī, plkst. 12.00 Teātra studija "Joriks" Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā piedāvā visai ģimenei noskatīties G.Ostera lugas muzikālo iestudējumu V.Petrova režijā ar jautrām dziesmām un dejām "Šķipsnas pa kaktiņiem jeb briesmīgais Ku-Ka-Re-Ku", bet 21. aprīļa vakarā plkst. 17.30 Rēzeknes Kultūras namā viesosies Mūzikas un mākslas atbalsta fonds ar Dž.Goldmena lugas iestudējumu "Lauva ziemā" J.Joneļa režijā. Izrāde ir par karalisku ģimeni un karaliskām kaislībām, mīlu un naidu, cīņu par troni un varu ar aktieriem Zani Jančevsku un Juri Kalniņu titullomās! Darbība izrādē noris 1183. gadā, bet, aptverot, ka cilvēku vājības diemžēl nemainās, ir skaidrs, tādas pašas dzīves spēles varētu norisināties arī šodien.

22. aprīlī plkst. 15.00 jaunieši ir aicināti kopā ar brīvprātīgajiem no dažādam valstīm pulcēties Ančupānu piknika vietā un brīvā dabā atraktīvā veidā iepazīt Lieldienu tradīcijas Latvijā, Spānijā, Jordānijā, Gruzijā, Slovākijā un Bulgārijā. Savukārt jauniešu iniciatīvu centrā "Draugu centrs" plkst. 16.00 Lieldienu pasākumā varēs kopā minēt mīklas un iepazīt tautas ticējumus, aktīvi darboties, gatavot un pēc tam cienāties.

Saldus un novads

Lieldienu svinības Saldū

18. aprīlī Saldus M.Lutera luterāņu baznīcā plkst.19.00 sāksies Lielās Piektdienas Krusta ceļa procesija

20. aprīlī O. Kalpaka laukumā plkst. 13.30 ikviens aicināts ierasties uz Lieldienu jampadraci. Būs Lieldienu tirdziņš un dzīvnieki no "Mini Zoo". Dejos Saldus kultūras centra deju kolektīvi TDA "Kursa", II studija, un "Dzīpars", savukārt ar skanīgām dziesmām skatītājus priecēs Saldus BJC vokālā studija "Notiņas". Par Lieldienu noskaņu rūpēsies zaķēni Pauks un Šmauks ar draugiem un aicinās mazos svinētājus iesaistīties radošās darbnīcās.

Saldus kultūras centrā plkst. 19.00, Lieldienu uzvedums "Sarkankrūtītis" - izrādē piedalās Latvijas Nacionālā teātra aktieris Jānis Skanis, mūziķu apvienība "Cik dažādi..." un Brocēnu bends. Biļetes Saldus kultūras centra kasē - 3.00 eiro.

21. aprīlī plkst. 19:00 Saldus Sv. Jāņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā Lieldienu koncerts "Debesis ir vaļā". Koncertprogrammu izpildīs dziedātāji Elizabete Zagorska, Atis Auzāns un Jānis Lemežis, kā arī talantīgais komponists un spēcīgās balss īpašnieks Niks Matvejevs. Ieejas maksa - 7 eiro.

Svētku sarīkojumi Saldus novadā

20. aprīlī Ezeres kultūras namā plkst. 11.00 Lieldienu pasākums.
20. aprīlī pie Zaņas pagasta sporta angāra plkst. 11.00 Lieldienu pasākums "Raibu raibās Lieldieniņas".
20. aprīlī pie Kalnu kultūras nama Nīgrandes pagastā plkst. 11:00 pasākums "Ciemos pie Lieldienu zaķa".
20. aprīlī Rubas pagasta tautas namā plkst. 11.00 ikviens aicināts uz Lieldienu koncertu.
20. aprīlī Pampāļu parkā plkst. 13:00 Pasākums "Šūposimies Lieldienās!".
20. aprīlī Kursīšu pagastā plkst. 13.00 lielās Lieldienu svinības.
20. aprīlī Nīgrandes centrā plkst. 13.00 svinētāji aicināi uz Lieldienu sarīkojumu.
20. aprīlī Vadakstes pagastā plkst. 13.00 sāksies Lieldienu pasākums.
20. aprīlī Striķu kultūras namā plkst. 14.00 Lieldienu svinēšana kopā ar Zvārdes amatierteātri.
20. aprīlī Jaunauces tautas namā Plkst. 19.00 - Lieldienu sadancošana.
20. arpīlī Šķēdes skolas zālē Plkst. 20.00 ikviens aicināts ierasties uz Lieldienu svinībām.
21. aprīlī Saldus pagastā plkst. 13.00 noritēs pasākums "Nāc nākdama Liela diena".

Saulkrasti

18. aprīlī Saulkrastu bibliotēkā plkst. 12.00 varēs satikt Lieldienu zaķi un viņa draugus – bērnu mīļāko grāmatu varoņus.

20. aprīlī pie kultūras nama "Zvejniekciems" plkst. 14.00 Lieldienu svinības kopā ar folkloras kopu "Dvīga" un Saulkrastu deju kolektīviem "Saulgrieži", "Jūrdancis" un "Krustu šķērsu".

21. aprīlī pie Saulkrastu sporta centra plkst. 13.00 Lieldienu svinības ar olu ripināšanu, īpašo sporta centra boulingu un jautrām stafetēm visai ģimenei.

Skrīveru novads

20.aprīlī pkst.16 parkā pie Skrīveru kultūras centra notiks ššūpoššanās, olu ripināššana un latviskās rotaļas kopā ar Kokneses folkloras kopu "Skutelnieki".

Skrundas novads

Lieldienas, 20. aprīlī, Skrundas novadā varēs svinēt, piedaloties šādos pasākumos:

Plkst. 11.00 Nīkrāces atpūtas centrā ieskandināt Lieldienas tiek aicināts gan mazs, gan liels. Aicinām ņemt līdzi svētku kompozīciju – raibu lakatu un krāsotas oliņas – veidosim izstādi un iesim rotaļās.

Plkst. 11.00 Rudbāržu bērnu rotaļlaukumā: "Nākat lieli, nākat mazi Lielo dienu lūkoties". Lielo dienu ievadīs folkloras kopa "Kamenīte" un cirka studija "Beztemata" no Liepājas.

Plkst. 13.00 Skrundas kultūras nama skvērā Lieldienu prieki kopā ar cirka studiju "Beztemata".

Plkst. 14.00 pie Raņķu pagasta pārvaldes "Lieldienu lustes kopā ar Zaķiem un Vistām". Šūposimies, iesim rotaļās, minēsim mīklas. Katram pasākuma dalībniekam līdzi jāņem 3 olas: ola "Skaistule" – skaistākās olas konkursam, ola "Stiprule" – olu kaušanās sacensībām, ola "Ripulīte" – olu ripināšanai.

Plkst. 15.00 Skrundas kultūras namā mazo dziedātāju konkurss "Skrundas cālēns 2014".

Klusās nedēļas un Lieldienu dievkalpojumi

Skrundas luterāņu baznīcā

17. aprīlī plkst. 18.00 – Zaļā ceturtdiena;
18. aprīlī plkst. 11.00 – Lielā piektdiena;
20. aprīlī plkst. 11.00 – Lieldienas.

Skrundas baptistu draudzē

18. aprīlī plkst. 18.00 – Lielā piektdiena;
20. aprīlī plkst. 11.00 – Lieldienas.

Rudbāržu baznīcā

18. aprīlī plkst. 14.00 – Lielā piektdiena, grēknožēlas dievkalpojums
20. aprīlī plkst. 11.00 – Lieldienu gaviļu dievkalpojums.

Lēnu katoļu baznīcā

19. aprīlī plkst. 24.00 – Lielā sestdiena, Kunga augšāmcelšanās svētku vigīlija.

Smiltenes novads

Lieldienu nedēļas nogalē Smiltenes novada iedzīvotājiem un viesiem sarūpēti vairāki Lieldienu pasākumi.

19.aprīlī plkst. 22.00 Birzuļu tautas namā notiks Lieldienu balle kopā ar grupu "Kantoris 04".
20.aprīlī plkst. 14.00 Lauku mājās "Kalbakas" notiks Lieldienu pasākums "Zaķu nerātnības "Kalbakās"", Mājražotāju un amatnieku tirdziņš, TDK priekšnesumi. Dažādas atrakcijas, šūpošanās un Lieldienu zaķu apskate.
20.aprīlī plkst. 12.00 pie TLMS "Smiltene" - Lieldienu pasākums "Iešūpo Lieldienas Smiltenes šūpolēs". Pilsētas šūpoļu atklāšana, Grundzāles jauniešu dejas un Launkalnes folkloras kopas dziesmas! Dažādas Lieldienu izdarības, TLMS "Smiltene" un biedrības "Stiķis" izstāde – tirdziņš. Ieeja bez maksas.
20.aprīlī plkst. 11.00 Launkalnes centrā pasākums "Lieldienu andelēšanās lauku sētā". Programmā: dzīvnieku sēta – mazāki un lielāki mīluļi no Launkalnes lauku sētām, dažādas izdarības - šūpošanās un šūpoļu rotāšana, olu izstāde, kaujas, ripināšana, rotaļas un citas Lieldienu aktivitātes.
20.aprīlī plkst. 12.00 Palsmanes kultūras namā: "Kūciņa un Pankūciņa LIELDIENĀ satikās un lielījās". Visas saimnieces, kulināri un iesācēji aicināti piedalīties kūku parādē.
20.aprīlī, plkst. 19.00 Variņu tautas namā Lieldienu koncerts ar Matīšu un Variņu pagasta amatiermākslas kolektīvu piedalīšanos. Pēc koncerta balle.
20.aprīlī plkst. 21.00 Blomes tautas namā "Apaļballe" – sadziedāšanās, sadejošanās un pārējās "..šanās", piedalās Blomes pašdarbnieki un pārējie "..nieki". Ieeja € 3,00.
21.aprīlī plkst.11.00 Smiltenes pilsētas kultūras centrā Smiltenes novada mazo vokālistu konkurss "Smiltenes novada Cālis 2014". Ieeja bez maksas.
21.aprīlī plkst. 11.00 Bilskas centrā Lieldienu pasākums "Ripo saulīte Lieldienu rītā". Piedalās: Valkas pilsētas folkloras kopa "Nāburgi". Notiks kopīga sievu un vīru pantāga vārīšana un baudīšana, jautrošanās atrakcijās, olu ripināšana u.c. izdarības. Ieeja - viena krāsota ola.
22.aprīlī plkst. 19.00, Smiltenes pilsētas kultūras centrā Smiltenes Romas katoļu draudzes Lieldienu uzvedums "Dievs ir ļoti, ļoti labs". Ieeja bez maksas.

Tērvetes novads

20.aprīlī Tērvetes parkā norisināsies Pūpolainās Lieldienas. Ikviens tiek aicināts svinēt dabas atmodu un pavasari Rūķu ciemā ar tā iemītniekiem un īpašo viesi - Lieldienu Zaķi. Kopīgā olu ripināšana un dekorēšana, dejošana un dziedāšana ļaus mazākajiem parka apmeklētājiem izbaudīt prieku un īpašo Lieldienu noskaņu. Katrs varēs izmēģināt savas mākslinieka prasmes, darbojoties Zaķa - Mākslinieka vadībā, kā arī - papūlēties uzbūvēt kādu neparastu olu. Visi tiek gaidīti svētku koncertā Atrakciju laukumā, lai priecātos par dejotāju vieglo soli un jautrajiem dejas ritmiem. Ieeja ar Tērvetes dabas parka ieejas biļetēm.

Valka

Valkā un Lugažos šogad svienēs Otrās Lieldienas.

Pirmdien, 21. aprīlī, Valkā, Lugažu laukumā notiks pasākums "Otrajās Lieldienās" un tradicionālais Lieldienu Zaķa skrējiens.

Pirmdien, 21. aprīlī, Lugažu laukumā plkst. 10.00 sāksies spēles un rotaļas, jautras sacensības, protams, neiztiks arī bez olu ripināšanas un olu kaujām. Līdzi jāņem krāsota ola. Te atvērtas būs arī radošās darbnīcas, kurās katrs, kurš vēlēsies, varēs izgatavot savu Lieldienu nozīmīti vai magnētiņu. Līdzi jāpaņem vai nu 50 eirocentu monēta vai 1 eiro, varēs arī izdaiļot savu Lieldienu olu.

Plkst. 10.00 sāksies reģistrēšanās tradicionālajam Lieldienu Zaķu skrējienam. Dalības maksa – 1 krāsota ola. Skrējienam starts tiks dots Lugažu kultūras nama plkst. 11.00. Ja kāds nespēs vai negribēs skriet, distanci atļauts nonūjot vai nosoļot.

Valmiera

Otrajās Lieldienās, 21.aprīlī, Valmieras Kultūras centrā norisināsies Lieldienu pasākums visai ģimenei. Plkst. 12.00 notiks koncerts, kurā uzstāsies tautas deju ansambļa "Gauja" studija, Valmieras Kultūras centra mazie tautisko deju dejotāji un bērnu baleta pulciņa dejotāji, kā arī "Cālis 2014" laureāti.

Pēc koncerta laukumā pie Valmieras Kultūras centra gaidāmas dažādas radošas darbošanās kopā ar folkloras kopu "Endzelīte" – olu ripināšana, rotaļas, mīklu minēšana, ticējumu un teiku stāstīšana, dejošana un dziedāšana. Pie Valmieras Kultūras centra būs uzstādītas arī lielās šūpoles.

Lieldienu pasākumi citviet pilsētā:

17.04. plkst.14.00 Lieldienu sagaidīšanas pasākums kopā ar tradīciju kopu "Griezes". Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parkā.
17.04. plkst.18.00 Zaļās ceturtdienas dievkalpojums. Valmieras Romas katoļu baznīcā.
18.04. plkst.11.00 Pilsētas krustaceļš no luterāņu draudzes nama Veides ielā uz Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcu.
18.04. plkst.15.00 Lielās piektdienas Ciešanu dievkalpojums. Valmieras Romas katoļu baznīcā.
18.04. plkst.15.00 Lielās piektdienas dievkalpojums. Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā.
18.04. plkst.17.00 Lielās piektdienas dievkalpojums. Valmieras adventistu baznīcā.
19.04. plkst.11.00 Svētā vakarēdiena dievkalpojums. Valmieras adventistu baznīcā.
19.04. plkst.17.00 Klusās sestdienas dievkalpojums. Valmieras adventistu baznīcā.
19.04. plkst.18.00 Klusās sestdienas dievkalpojums. Jaunā uguns un ūdens svētīšana. Pēc mises Lieldienu ēdienu svētīšana. Valmieras Romas katoļu baznīcā.
20.04. plkst.08.00 Kristus augšāmcelšanās svētku dievkalpojums. Valmieras Romas katoļu baznīcā.
20.04. plkst.08.00 Kristus augšāmcelšanās svētku dievkalpojums. Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā.
20.04. plkst.11.00 Lieldienu svētku dievkalpojums. Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā.
20.04. plkst.11.00 Lieldienu dievkalpojums – koncerts. Valmieras adventistu baznīcā.
20., 21.04. trušu izstāde, šūpošanās lielajās Lieldienu šūpolēs. T/C "Valleta".
21.04. plkst.11.00 Otro Lieldienu dievkalpojums. Valmieras Romas katoļu baznīcā.
21.04. plkst.15.00 Lieldienas Valmiermuižā. Lauku zaķis un mājas zaķis aicina bērnus un vecākus rotaļās, olu konkursos un citās atrakcijās. Parkā pie "Valmiermuižas alus" darītavas.

Ventspils novads

Lieldienu sarīkojumi Ventspils pilsētā:

Svētdien, 20.aprīlī, plkst. 12, tūlīt pēc svētku brokastīm, ir jāpaņem dažas visskaistākās kaujās uzvarējušās olas un žigli jādodas uz Ventspils Piejūras brīvdabas muzeju, kur varēs gan šūpoties, gan piedalīties Saulaināko olu konkursā, gan ripināt pa renēm, gan meklēt visos muzeja 4 hektāros īpaši noslēptās olas. Tikmēr saulainās Lieldienas pretī saulei vadīs dzeltens un košs Cālis, kura ziņā būs ne tikai guļošās saulītes modināšana, bet arī citu putnu dzīšana – Juku, juku sīki putni un pat Zvaigžņu lietus muzikālā dalība. Izstāde būs ne tikai olām, bet arī vēl vienam svētku simbolam- trušiem. Visā Piejūras brīvdabas muzeja teritorijā notiks lieliskas spēles, kā arī darbnīcas, kurās varēs radīt pat savu (pārnēsājamo) Saules pulksteni.

Mazbānītis arī laidīsies riņka dancī un kursēs no plkst. 12 - 15 Riņka līnijā, bet plkst. 15 notiks viens brauciens līdz Kalna stacijai.

Saulainajās Lieldienās piedalās: grupa "Zvaigžņu lietus", folkloras kopa "Rotaļnieks", Centra pamatskolas vokāli instrumentālā grupa "Jautrie draugi", Ieva Bistrova un visi smaidīgie muzeja darbinieki.

Ieeja - ar muzeja ieejas biļetēm.

Lieldienu sarīkojumi Ventspils novadā: 

21. aprīlī Piltenē plkst. 12 kultūras namā pasākums "Lieldienu zaķis ciemos nāk..." - lustes kopā ar folkloras kopu "Pill tīn": rotaļas, mīklu minēšana, kopīga uzdziedāšana, olu krāsošana un rotāšana, olu kaujas. Būs arī konkurss "Olu turētājs". Vienlaikus Piltenē arī noritēs jauno solistu konkurss "Cālis 2014".

20. aprīlī Tārgalē pie eglītes Eiras plkst. 17 pulcēšanās Lieldienu svinībām, lai kopīgi dotos uz brīvdabas laukumu un piedalītos putnu dzīšanā, lauku spēlēs un olu ripināšanā. Muzicēs "Piški kāndla".

20. aprīlī Ances parkā plkst. 12 visi aicināti uz sarīkojumu "Šūpojam Lieldienas!", te noritēs zaķa Jēča rīkotā Lieldienu zaķu sapulce. Lūgums mazajiem un lielajiem Ances zaķiem neatstāt mājās savas ļipas un ausis, jo būs zaķu ļipu un ausu konkurss un, protams, olu ripināšanas sacensības.

20. aprīlī Zlēku tautas namā plkst. 15 Lieldienu pasākums ar Piltenes folkloras kopu "Pill tīn". Būs gan sadziedāšanās, gan danči, gan radošās darbnīcas, olu krāsošana un ripināšana, spēles, mīklu minēšana un ticējumu stāstīšana.

16. aprīlī Vārvē, Jauniešu centrā "Ligzda" plkst. 17 sāksies Lieldienu pasākums bērniem. Līdz 30. aprīlim var apskatīt bērnu veidoto darbu izstādi "Lieldienu ligzdiņas".

17. aprīlī Vārvē, Zūru muzejā plkst. 14 skanēs Zaļās ceturtdienas un Lielās piektdienas ticējumi un paražas.

19. aprīlī Vārvē, Zūru muzejā plkst. 12 sarīkojumā "Lieldienas gaidot" notiks radošās darbnīcas, olu ripināšana un meklēšana kopā ar Lieldienu zaķi, izstādes, šūpošanās, bērnu centra "Tīne" priekšnesumi.

21. aprīlī Usmā plkst. 13 pie tautas nama svinētāji aicināti ierasties uz šūpošanos, olu ripināšanu, desiņu un pankūku cepšanu, bērnu apciemos Zaķis un Tīģeris.

20. aprīlī Puzes Mežaparkā plkst. 13 pulcēsies vietējie pašdarbnieki un nule dibinātais amatierteātris, lai rādītu uzvedumu "Kas krāso olas", aicinot visus klātesošos iesaistīties arī Lieldienu tradīcijās: olu kaujās, rotaļās, kā arī šūpoties.

20. aprīlī Jūrkalnē plkst. 11 Jūrkalnes katoļu baznīcā sāksies Lieldienu dievkalpojums, savukārt plkst. 12.30 Jūrkalnes tautas namā notiks vietējo rokdarbnieku un amatnieku izstāde "Gribu, varu, daru!", plkst. 13 pie tautas nama būs jautras izdarības, tirdziņš, notiks arī tradicionālās Lieldienu putras vārīšana, šo pienākumu uzticot pagasta pārvaldes vadītājam Guntaram Reķim.

20. aprīlī Užavā plkst. 13 tautas namā varēs iesaistīties dažādās radošajās darbnīcās, bet plkst. 15 sāksies teātra izrāde "Sarkangalvīte un vilks".

20. aprīlī Ugāle plkst. 13 pie pasta laukuma sāksies koncerts, kurā uzstāsies pagasta vietējie pašdarbnieki, tā būs pirmā Ugāles folkloras kopas uzstāšanās, dejos "Spiekstiņi", savukārt plkst. 13.30 bērnu laukumā sāksies rotaļas, būs olu izstāde, varēs cienāties ar bukstiņu biezputru.

20. aprīlī Popē plkst. 13 laukumā pie kultūras nama notiks gadatirgus un jampadracis ar olu un spilvenu kaujām, zābaku mešanu, paredzēta krāsotu olu izstāde. Rotaļas veidā izspēles lielo veiksmes balvu, folkloras kopa "Pūnika" palīdzēs cept pandāgu, vērtējot līdzpaņemtās ausis, noteiks Vislieldienīgāko zaķi.

20. aprīlī Zirās plkst. 14 notiks Ziru pagasta amatierteātra režisores Anitas Pāvelsones iestudētā uzveduma "Saule, spīts un visam pāri mīlestība" pirmizrāde.

Viesītes novads

20.aprīlī plkst. 11 muzeja "Sēlija" teritorijā notiks pasākums "Lieldienu zaķiem pa pēdām..." - atraktīvas un jautras izdarības gan lieliem un maziem.

20.aprīlī plkst. 22:00 Kultūras pilī Lieldienu balle. Spēlēs grupa "Daugavieši" no Jēkabpils. Ieejas maksa: 3,70 eiro, iespējams pieteikt galdiņus pa tālruni 26513349.

20.aprīlī no plkst. 9 līdz 13 Viesītē, laukumā pie Kultūras pils un Viesītes "Zaļā tirgus" teritorijā - Lieldienu tirgus!

Lieldienu jampadracis Ritē 20.04. plkst.12.00.

Lieldienu jampadracis Lones centrā pie šūpolēm 20.04. plkst. 15.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!