Siguldas Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra slēpošanas trasi un servisa māju apsekojis Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) deleģētais slēpošanas trašu sertifikācijas inspektors no Somijas - Jane Pilvass, informē Siguldas pašvaldība.

Apsekojot trasi, inspektors Pilvess secinājis, ka Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas distanču slēpošanas trase ir labākā sprinta trase Latvijā pēc vairākiem parametriem: starta/finiša iekārtojums, tehniska trases konfigurācija, kas prasa no sportistiem labu fizisko un tehnisko izpildījumu un viens no svarīgākajiem priekšnosacījumiem sprintam ir trases pārskatāmība skatītājiem. Šie rādītāji Siguldā atbilst Starptautiskā slēpošanas federācijas izvirzītajām prasībām.

Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas trase tapusi Igaunijas–Latvijas–Krievijas Pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007–2013.

Plānots, ka nākamajā ziemas sezonā te varēs slēpot pa 3,3 kilometru un 3.75 kilometru apļiem, kas atbilst FIS standartam. Tāpat nākamziem te plānotas Starptautiska statusa sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!