Foto: F64

Biedrība "9.maijs.lv" ceturtdien no plkst.17 līdz 22.30 Rīgā, Uzvaras parkā, atzīmēs Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu, kuras laikā notiks folkloras, deju un dziesmu kolektīvu koncerts.

Sākot no plkst.16.40, Uzvaras parkā uzstāsies kolektīvi no dažādām Latvijas pilsētām. Pasākumu apmeklētājiem koncertēs krievu tautas instrumentu orķestris "Sadko", ansamblis "Rodnik" no Jēkabpils, Rīgas ebreju kopienas jauktais koris "Šofar", slāvu folkloras ansamblis un vīriešu vokālais ansamblis "Iedvesma" no Daugavpils, kā arī slāvu koris "Kama", tautas ansamblis "Ivuška", Rīgas deju ansamblis "Solo".

Vēlāk uz skatuves kāps Aleksandrs Kazakovs un Jurijs Tihomirovs, bet tas noslēgsies ar Jeļenas Švilpes un Diānas Pīrāgs koncertu.

Savukārt rīt, 9.maijā, jau no plkst.10 Uzvaras parkā sāksies svinības par godu "nacisma sagrāves gadadienai". Plkst.10 notiks svinīgā ziedu nolikšana pie pieminekļa Padomju atbrīvotājiem, pēc kā sāksies svētku koncerti, kurus atklās Maskavas Lielā teātra ansamblis "Kaprīze". Dienas gaitā uz skatuves uzstāsies vairāk nekā 500 mākslinieku.

Plkst.19 tiks noturēts minūti ilgs klusuma brīdis karā bojā gājušajiem, bet pēc tam pasākumu turpinās Aleksandra Kazakova, grupas "DaBa", kā arī grupas "The Twins Peak" un solistes Anželas Serkevičas uzstāšanās.

Biedrība "9.maijs" informē, ka šajā dienā Uzvaras parkā īpašie viesi būs Maskavas Lielā teātra operas zvaigznes - plkst.20.40 uzstāsies Zurabs Sotkilava, Pēteris Glubokijs un Oksana Gorčakocskaja kopā ar Maskavas Lielā teātra pūtēju ansambli "Kaprīze", savukārt plkst.21.45 Ļevs Ļeščenko izpildīs dziesmu "Uzvaras diena".

Pēc īpašo viesu uzstāšanās plkst.22.45 notiks salūts.

Organizatori mājaslapā publicējuši aicinājumu pasākumu apmeklētājiem ar cieņu izturēties pret drošības pasākumiem, policijas darbinieku un organizatoru norādījumiem, kā arī aicina svētku laikā atturēties no spirtotu dzērienu lietošanas un smēķēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!